Καβούρι: Στη φυλακή ο 23χρονος για το θάνατο του επιχειρηματία – Τι είπε στην απολογία του


Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 23χρονος που κατηγορείται για το θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία στο Καβούρι.

Ο 23χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ενώπιον της 1ης ανακρίτριας πως χτύπησε το θύμα αμυνόμενος με μία και μόνη γροθιά στο πρόσωπο χωρίς να κάνει χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου.

«Είναι μια σκληρή κρίση για ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο. Πρόκειται για μια σωματική βλάβη από αμέλεια δικαιολογημένη από τη συμπεριφορά του θύματος», δήλωσε ο συνήγορος του Αλέξης Κούγιας, προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης ανακρίτριας και εισαγγελέα εντός του επόμενου 5νθημέρου.

«Δεν υπήρχε καμία αντιδικία»

Ειδικότερα όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο νεαρός κατηγορούμενος: «Γνώριζα τον 47χρονο από την ηλικία των πέντε ετών και διατηρούσα μαζί του τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου καλές σχέσεις. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η συμπεριφορά του είχε αλλάξει λόγω οικογενειακών προβλημάτων και αυτά τον είχαν οδηγήσει στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους. Δεν υπήρχε καμία έριδα μεταξύ μας, αντιδικία και διαφορά ικανή να μας οδήγησε σε καβγά και στο να επιθυμεί ο ένας το κακό του άλλου».

Στη συνέχεια ο 23χρονος περιέγραψε όσα έγιναν την Κυριακή 1 Μαρτίου. «Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια. Το θύμα βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και τακτοποιούσε κάποιες καρέκλες καθώς περνούσαμε από μπροστά του με φώναξε και εγώ κοντοστάθηκα ρωτώντας τον τι θέλει ενώ η σύντροφός μου και τα κορίτσια συνέχισαν να περπατούν.. Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά “hey motherfucker”. Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο. Αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιάστικα και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει. Αλλά εκείνος δεν το άφηνε. Άρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι… Στο σημείο προσήλθε αμέσως ο θυρωρός και εγώ πήγα στο σπίτι μου για να πλύνω το χέρι μου και να συνέλθω από την ταραχή μου. Δεν αντιλήφθηκα να έχει πάθει κάτι σοβαρό. Μετά πήγα στη γιαγιά μου για να της κρατήσω παρέα διότι είχε φύγει λόγω τριημέρου η γυναίκα που την πρόσεχε και έμεινα μαζί της μέχρι την επόμενη μέρα. Επειδή είδα το χέρι μου να έχει πρηστεί από το δάγκωμα επισκέφτηκα την Τρίτη τον ειδικό παθολόγο ο οποίος μου έδωσε αντιβιοτική αγωγή και συνέστησε τοπική αντισηψία».

«Τυχαίο και απρόβλεπτο περιστατικό»

Όσον αφορά στην κατηγορία που του αποδίδεται υποστήριξε πως «Είναι ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη. Δεν υπήρξε καμία πρόθεση από μέρους μου για το θάνατο του θύματος. Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου και επιπλέον δεν είχαμε καμία έριδα διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαιώνει το ένα και μόνο χτύπημα….».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε την κατάληξη του θύματος στη χρήση αλκοόλ λέγοντας ότι «τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ για πολλά χρόνια όπως δυστυχώς ο θανών είναι επιρρεπή σε τέτοια υποσκληρίδια αιματώματα και τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα έτσι ώστε με τον παραμικρό τραυματισμό της κεφαλής να αιμορραγούν. Επιπλέον επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος τους. Δεν απαιτείται ισχυρή πλήξη για την εμφάνιση τέτοιου αιματώματος σε έναν αλκοολικό αλλά αρκεί και μιας μικρής έντασης πλήξη ή μία πτώση. Ένας μη αλκοολικός εάν δεχόταν ένα ίδιας έντασης χτύπημα δεν θα κατέληγε».

«Από άλλο χτύπημα»

Ο 23χρονος επισήμανε επίσης την άρνηση του θύματος να μεταβεί σε νοσοκομείο ενώ υποστήριξε ότι ο θάνατος είναι σφόδρα πιθανόν να προήλθε από μετέπειτα πτώση του 47χρονου που συνέχισε τη χρήση αλκοόλ.

«Στις 6 το απόγευμα προσήλθε στο συγκρότημα κατοικιών ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες εξέτασαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί στο στόμα χωρίς όμως να έχει αιμορραγία. Συνέστησαν στο θύμα επανειλημμένα να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί ιατρικά για προληπτικούς όμως λόγους. Το θύμα ρητά και κατηγορηματικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους διασώστες. Η ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του. Μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ ο θυρωρός σύμφωνα με την κατάθεση του βοήθησε το θύμα να πάει στο διαμέρισμα του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι του.

Στις 8 το βράδυ ο θυρωρός μαζί με άλλο υπάλληλο του συγκροτήματος επισκέφθηκαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι εκείνο ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα και κοιμόταν σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας βρέθηκε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας αυτό σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα το θύμα σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατανάλωσε επιπλέον ποσότητα αλκοόλ και υπό την επίδραση αυτού έπεσε στο πάτωμα. Επομένως είναι σφόδρα πιθανό ότι το αιμάτωμα δεν προκλήθηκε από τη γροθιά που δέχτηκε στο μεταξύ μας περιστατικό αλλά από μεταγενέστερη πτώση από τη ζάλη του και στην άρνηση του να πάει στο νοσοκομείο….».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ