ΣΥΡΙΖΑ: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης κοροναϊού;

Ερωτήματα προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το εάν ο κοροναϊός μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

«Την ώρα που κλείνουν προληπτικά και ορθώς σχολεία, πανεπιστήμια, γήπεδα και λαμβάνονται ειδικά μέτρα ακόμη και για την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος επιμένει ότι το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κοροναϊού, καλώντας όμως τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους», αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι τι λέει η Ιερά Σύνοδος, αλλά τι λέει η Πολιτεία και συγκεκριμένα ο ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, που έχουν και την αποκλειστική κοινωνική ευθύνη για τη μη εξάπλωση του ιού και την προστασία των πολιτών».

Όπως τονίζει η Κουμουνδούρου, «σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες με εξίσου μεγάλο σεβασμό στη Χριστιανική πίστη και στο θρησκευτικό συναίσθημα, τα μυστήρια της Εκκλησίας είτε αναστέλλονται είτε τροποποιούν το τελετουργικό τους. Μόνο στη χώρα μας έχουμε το θλιβερό προνόμιο μιας πολιτείας που δεν τολμά να πει το αυτονόητο».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας «να πάρουν δημόσια μια ξεκάθαρη θέση και να μην θυσιάζουν τη δημόσια Υγεία στο βωμό του πολιτικού κόστους. Συμφωνούν ότι η Θεία Κοινωνία δεν εγκυμονεί κινδύνους μετάδοσης του κοροναϊού;

«Δεν είναι θέμα ευσέβειας αλλά κοινωνικής ευθύνης. Και με τη Δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ