Μεταναστευτικό: Στη Μαλακάσα η κλειστή δομή της Αττικής

«Πιλότος» τα δύο πρώτα προσωρινά κλειστά κέντρα κράτησης στις Σέρρες και στην Αττική.

Τη Μαλακάσα και συγκεκριμένα χώρο πρώην στρατιωτικών αποθηκών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει η κυβέρνηση ως προσωρινή κλειστή δομή κράτησης για μετανάστες στην περιοχή της Αττικής.

H παραπάνω τοποθεσία – σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» πληροί μερικά από τα βασικά κριτήρια που είχαν θέσει οι επιτελείς του Μαξίμου για την κατασκευή των κλειστών δομών στην ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς βρίσκεται μακριά από κατοικημένη περιοχή, είναι πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας αλλά και σε σχετικά κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο. Μάλιστα, ο χώρος αυτός είχε συζητηθεί και για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού.

Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη εβδομάδα ο Δήμος Σιντικής Σερρών έδωσε το πράσινο φως για τη λειτουργία της πρώτης κλειστής δομής κράτησης μεταναστών στην περιοχή Κλειδί.

Τα δύο πρώτα προσωρινά κλειστά κέντρα κράτησης στις Σέρρες και στην Αττική θα αποτελέσουν και τον «πιλότο», όπως έγραψαν «Τα Νέα», για τον τρόπο λειτουργίας και για τις υπόλοιπες τέτοιες δομές που επιθυμεί να χωροθετήσει στα νησιά η κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι προτού ξεσπάσει η κρίση στον Έβρο με τους χιλιάδες μετανάστες να επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, οι προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου για τη δημιουργία κλειστών δομών είχε συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες. Στο Μαξίμου εκτιμούν ότι σιγά σιγά το κλίμα αλλάζει καθώς όλοι συνειδητοποιούν πως το Μεταναστευτικό είναι ένα σοβαρό εθνικό πρόβλημα.

Στο τραπέζι τα ξερονήσια

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και για δημιουργία κλειστών δομών κράτησης σε ακατοίκητα νησιά ή ξερονήσια. Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί υπουργοί έχουν δηλώσει δημοσίως πως όλες οι προτάσεις είναι πάνω στο τραπέζι, αρκεί να καλύπτουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ