Κορονοϊός: Κλείνουν σινεμά, θέατρα και κέντρα διασκέδασης – Ανοιχτά εστιατόρια και καφετέριες


Νέα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

Την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων, των γυμναστηρίων, των κέντρων διασκέδασης, των θεάτρων και των κινηματογράφων ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, το απόγευμα της Πέμπτης (12/3).

Όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αναστέλλεται για 15 ημέρες η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης. Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τις συστάσεις του υπουργείου πολιτισμού. Σημειώνεται ότι από την αναστολή λειτουργίας εξαιρούνται εστιατόρια και καφετέριες.

Ο κ. Τσίοδρας ανέφερε σχετικά με τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού ότι ο αυτοπεριορισμός των ατόμων με συμπτώματα ίωσης είναι η καλύτερη πρόληψη.

Τι ισχύει για τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, με εντολή του ΕΟΔΥ για τις επόμενες 15 ημέρες τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών.

Ωστόσο, θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα από το αρμόδιο προσωπικό κάθε μουσείου, προκειμένου σε κάθε αίθουσα, ανάλογα με το μέγεθός της, να μην υπάρχουν ταυτόχρονα περισσότερα από 20-30 άτομα. Αντίστοιχη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών συγκεντρώνεται στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.

Οι αρχαιολογικοί χώροι λειτουργούν κανονικά, εκτός αν υπάρξει νεότερη ειδική ανακοίνωση. Σημειώνεται ότι, ειδικά για τους αρχαιολογικούς χώρους της Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ισχύουν τα προηγούμενα μέτρα που επέβαλε ο ΕΟΔΥ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ