Κορονoϊός: Δεύτερο κρούσμα στην Τουρκία – Ανήκει στον κύκλο του πρώτου ασθενή


Κορονoϊός: Το δεύτερο κρούσμα ήρθε πριν από λίγη ώρα, όταν όπως ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα, ένας δεύτερος ασθενής διαγνώστηκε με κοροναϊό στην Τουρκία

Ένας δεύτερος ασθενής διαγνώστηκε πως μολύνθηκε από τον κοροναϊό στην Τουρκία, ανακοίνωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα, μία ημέρα αφότου η Άγκυρα ανακοίνωσε πως επιβάλλει μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της ασθένειας COVID-19, που πλέον χαρακτηρίζεται πανδημία.

Ο Κότζα διευκρίνισε μέσω Twitter ότι ο δεύτερος ασθενής — τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε βγήκαν χθες το βράδυ — ανήκει στον κύκλο του πρώτου ασθενούς, η μόλυνση του οποίου από τον SARS-CoV-2 διαγνώστηκε προχθές.

Το πρώτο θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη 12 Μαρτίου, ανακοινώθηκε και το πρώτο θύμα του κοροναϊού στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο 66χρονος από την Ηλεία, που είχε προσβληθεί από τον ιό Covid-19 και νοσηλευόταν από την περασμένη Πέμπτη (5/3) στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών, κατέληξε τα ξημερώματα της Πέμπτης. Στην περίπτωση του 66χρονου συνταξιούχου αρνητικό ρόλο για την επιβάρυνση της υγείας του έπαιξε το γεγονός ότι έπασχε από χρόνιο σοβαρό νόσημα.

Ο 66χρονος ήταν συνταξιούχος εκπαιδευτικός και περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας.

Θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του, ενώ αρνητικά στο τεστ έχουν βρεθεί τα τρία του παιδιά.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ