Κορονοϊός στην Ελλάδα: Φόβοι για σαρωτικό πέρασμα του ιού – Οι 12 αλλαγές στη ζωή μας


Κορονοϊός: Η εξάπλωση της νόσου εντός της κοινότητας με απροσδιόριστη πηγή μόλυνσης αποτελεί γεγονός (και) στη χώρα μας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι οι επόμενες δύο – τρεις εβδομάδες θα είναι κρίσιμες

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή, θα έχει διαπιστωθεί πόσο σαρωτικό θα είναι το πέρασμα του COVID-19.

Υπό τα δεδομένα αυτά η απόφαση της Πέμπτης για αναστολή λειτουργίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες των θεάτρων, κινηματογράφων, παιδότοπων, γυμναστηρίων και των χώρων διασκέδασης μπορεί να παραπέμπει στις εικόνες που εκτυλίσσονται στη γειτονική Ιταλία, όμως στην πράξη αποτελεί επιθετικό προληπτικό μέτρο που επιχειρεί να αναχαιτίσει.

Τι αλλάζει στην καθημερινότητα μας

Στην υγεία

Πάγωμα προγραμματισμένων χειρουργείων, απογευματινών ιατρείων. Δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και πάσης φύσεως προσωπικού, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς του Υπουργείου Υγείας.

Στην Παιδεία

Κλείσιμο σχολείων και ΑΕΙ μέχρι τις 24 Μαρτίου. Ματαίωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, καθώς και των παρελάσεων για τις τοπικές επετείους απελευθέρωσης έως και τις 12 Απριλίου.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ