Κορονοϊός στην Ελλάδα: Έκτακτη σύγκληση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την εξάπλωση του Covid-19

Σε έκτακτη σύγκληση προχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας (16/03) η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασχοληθεί με θέματα υγείας που σχετίζονται με την εξάπλωση του νέου κορονοϊού (Covid-19).

Υπενθυμίζεται ότι στην τελευταία ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τα μέτρα προφύλαξης από τον Covid-19, αρκετά ζητήματα δεν διευκρινίζονται επαρκώς.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση, από τη μία γίνεται λόγος για πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις των αρμοδίων υπευθύνων κρατικών φορέων σχετικά με την λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά παράλληλα ανακοινώνεται ότι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των Ιερών Ναών και η τέλεση σε αυτούς των ιερών ακολουθιών.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Να σημειώσουμε ότι όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση αναστέλλεται η λειτουργία των Κατηχητικών Σχολείων, των Σχολών Γονέων, των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής, Αγιογραφίας, των Συνάξεων Νέων και Μελέτης Αγίας Γραφής και των άλλων συναφών δραστηριοτήτων, ενώ αναβάλλονται οι διάφορες εκδηλώσεις, εκδρομές, αθλητικές δραστηριότητες που έχουν προγραμματισθεί κατά την περίοδο αυτή. Παράλληλα προτρέπει τους νέους να μην παρευρίσκονται σε κλειστούς χώρους όπου συνωστίζονται πολλοί.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά την ανακοίνωση

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ