Κορονοϊός-Βραζιλία: Ο πρόεδρος Μπολσονάρο βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό


Κορονοϊός: Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου βρέθηκε αρνητικός στον νέο κορονοϊό, αναφέρει μια ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

Ο Μπολσονάρου υποβλήθηκε στην εξέταση επειδή ο επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της προεδρίας, ο Φάμπιο Βαϊνγκάρτεν, διαγνώστηκε την Πέμπτη με την ασθένεια. Ο Βαϊνγκάρτεν είχε συνοδεύσει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο στο ταξίδι του στη Φλόριντα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

brazil.jpg
Ο Βαϊνγκάρτεν είχε συνοδεύσει τον Βραζιλιάνο πρόεδρο στο ταξίδι του στη Φλόριντα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο γιος του Μπολσονάρου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News που είχε μεταδώσει αυτήν την πληροφορία νωρίτερα σήμερα, διαβεβαίωε ότι ο πατέρας του δεν έχει προσβληθεί. «Το τεστ είναι αρνητικό», τόνισε ο Εντουάρντο Μπολσονάρου.

Νωρίτερα, όπως ανακοινώθηκε ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη, αφού ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Οι εκπρόσωποι του Λευκού Οίκου δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το θέμα.

Ο πρόεδρος Τραμπ πάντως σκοπεύει να κάνει μια ανακοίνωση σχετική με την επιδημία στις 21.00 (ώρα Ελλάδας) σήμερα. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την αποδέσμευση ομοσπονδιακών πόρων που θα διατεθούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το Fox News δεν διευκρίνισε ποιες είναι οι πηγές του. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε, ένας γιος του Μπολσονάρου διέψευσε την πληροφορία αυτή, λέγοντας ότι η εξέταση βγήκε αρνητική και ότι ο πατέρας του δεν παρουσιάζει συμπτώματα.

Υπάρχουν πάντα εκείνοι οι άνθρωποι που λένε ψέματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αν επιβεβαιωθεί η ιστορία λένε «σου το είπα! », Αν όχι, θα είναι μόνο μία ακόμη ψεύτικη είδηση», πρόσθεσε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ