Κορονοϊός: Η Αλβανία κλείνει τα σύνορα με την Ελλάδα – Τι ανακοίνωσε ο Ράμα


Στο κλείσιμο των συνόρων της με την Ελλάδα προχωρά η Αλβανία, ως μέτρο κατά της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού στη χώρα

Η απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ του Σαββάτου 14 Μαρτίου (22:00 τοπική ώρα) και το εν λόγω μέτρο προστίθεται σε έναν ήδη μακρύ κατάλογο κινήσεων της κυβέρνησης Ράμα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού Covid-19.

«Από αύριο στις 10:00 μμ κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς ώρας δεν έχει διευκρινιστεί τι θα συμβεί με τους Αλβανούς υπηκόους, οι οποίοι ταξίδεψαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα στην Αλβανία, αλλά κατοικούν στην Ελλάδα ή και το αντίστροφο.

«Εφιάλτης» δίχως τέλος στην Ιταλία

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ιταλία ανέρχεται πλέον σε 1.266, σε μια αύξηση 250 θανάτων από τον τελευταίο απολογισμό χθες (1.016). Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 χθες.

Παράλληλα, 1. 439 ασθενείς ιάθηκαν, ενώ χθες ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 1.258. Στην Λομβαρδία έχουν καταγραφεί συνολικά 9.820 κρούσματα και 890 νεκροί. Στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια οι μολύνθηκαν 2.263 άνθρωποι και οι νεκροί, είναι 201. Στο Βενέτο σημειώθηκαν 1595 μεταδόσεις και υπάρχουν 42 νεκροί.

Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα

Νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα που φτάνουν τα 73 ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (13/03) το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στη χώρα μας στα 190.

Από τα νέα κρούσματα, τα 36 είναι υπό διερεύνηση. Έντεκα είναι τα λεγόμενα «ορφανά», τα 9 στην Αττική ενώ πέντε άτομα νοσούν σοβαρά. Συνολικά, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 47 ασθενείς.

«Η εξάπλωση και διασπορά του κορονοϊού συνεχίζεται στην Ευρώπη και στη χώρα μας», τόνισε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί, θα εφαρμόσουμε όποιοι μέτρο χρειαστεί προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ