Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα»


Σε υψηλούς τόνους απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην νέα πρόκληση της Άγκυρας με τις παραληρηματικές δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου του τουρκικού ΥΠΕΞ για το μεταναστευτικό, την Λιβύη και τις μειονότητες.

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Αλέξανδρος Γεννηματάς.

Στην δήλωση του κ. Γεννηματά χαρακτηρίζεται «απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος».

«Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση» καταλήγει η δήλωση.

Ολόκληρη η απάντηση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών

Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή.

Στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων.

Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν.

Της συστήνουμε αυτεπίγνωση.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ