Κορονοϊός: Σε επιφυλακή η Καστοριά – Ζητούν να μπει σε καραντίνα η πόλη


Αναστατωμένη είναι η κοινή γνώμη της Καστοριάς μετά τον θάνατο του τέταρτου ασθενούς από κορονοϊό, καθώς ο 53χρονος από τα Σιάτιστα Κοζάνης ήταν εργαζόμενος στο νοσοκομείο της πόλης

Ο 53χρονος ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορονοϊού στη Δυτική Μακεδονία και όταν διαγνώστηκε ως φορέας του ιού διακομίσθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η κατάσταση της υγείας του εμφάνιση επιπλοκές τα επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα να καταλήξει σήμερα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι περίπου 40 εργαζόμενοι του νοσοκομείου έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ τα κρούσματα στην πόλη είναι συνολικά 14, 7 εκ των οποίων είναι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.

Πλέον ελάχιστοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους της Καστοριάς και οι κάτοικοι είναι αρκετά ανήσυχοι.

Οι φορείς της περιφέρειας γνωρίζοντας τα κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας μπορεί να αυξηθούν επικίνδυνα, αποφάσισαν ομόφωνα την Κυριακή αποστολή κοινού αιτήματος προς κάθε αρμόδιο φορέα για την απαίτηση έκτακτων μέτρων αλλά και καραντίνας της περιοχής.

Μετά από συζήτηση που κράτησε αρκετές ώρες και ήταν η 3η κατά σειρά τις τελευταίες ημέρες, οι 2 Βουλευτές της Π.Ε., ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι του Νομού, συμφώνησαν πως θα υπογράψουν από κοινού κείμενο το οποίο θα αποσταλεί στο Υπουργείο Υγείας, την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ, όπου θα επισημαίνεται η κρισιμότητα της κατάστασης.

Κάθε συναλλαγή και εξυπηρέτηση του κοινού από αύριο θα γίνεται τηλεφωνικά.

Η επιστολή σύμφωνα με πληροφορίες συντάσσεται στα γραφεία της Π.Ε. Καστοριάς και θα έχει φύγει για την Αθήνα τις επόμενες ώρες.

Τέσσερις οι νεκροί

Οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε τέσσερις, καθώς χθες υπέκυψαν ένας 90χρονος και ένας 67χρονος και την περασμένη εβδομάδα είχε υποκύψει ο 66χρονος από την Ηλεία που νοσηλευόταν στη μονάδα αρνητικής πίεσης του Νοσοκομείου Πατρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο, το σύνολο των κρουσμάτων είναι 228.

Τα «ορφανά» κρούσματα

Η επιστημονική κοινότητα φαίνεται πως ανησυχεί ιδιαίτερα για την αύξηση των «ορφανών» κρουσμάτων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει πλέον τα 22.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας αποκάλυψε πως η πλειοψηφία αυτών των ορφανών κρουσμάτων εντοπίζονται στην Αττική.

Το 51% όσων νοσούν είναι άνω των 65 ετών ενώ συνολικά έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα για έλεγχο.

«Σίγουρα τα μέτρα δεν αποδίδουν αμέσως. Σε 2-3 εβδομάδες θα δει κάποιος αν αποδίδουν τα μέτρα για έναν ιό που εξαπλώνεται ταχύτατα. Εμένα δεν με ανησυχούν οι θάνατοι, αλλά τα “ορφανά” κρούσματα (όσα δεν ξέρουμε πηγή μετάδοσης) που το καθένα έχει δώσει το δικό του κύκλο μετάδοσης κι αυτός ο κύκλος μετάδοσης είναι εκθετικός» τόνισε χαρακτηριστικά και προειδοποίησε με έμφαση ότι «αν δεν έχουμε και την ατομική ευθύνη μαζί με τα μέτρα, τα μέτρα δεν θα δουλέψουν».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ