Πανστρατιά με ολονύκτιες απολυμάνσεις σε Άργος και χωριά (Pics, Vid)


Πραγματικά συγκινητική ήταν η προσπάθεια των συνεργείων του Δήμου Άργους – Μυκηνών και δεκάδων εθελοντών, οι οποίοι κατάφεραν μετά από ολονύκτιες προσπάθειες να απολυμάνουν τους περισσότερους κοινόχρηστους χώρους του Άργους αλλά και των χωριών του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Η μεγάλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε τις βραδινές ώρες από Νέα Κίο και Κουτσοπόδι και έπειτα επεκτάθηκε και σε άλλα χωριά του Δήμου. Δεκάδες εθελοντές έβαλαν το χεράκι τους και με δικά τους μηχανήματα έκαναν τη δουλειά, ψεκάζοντας επιλεγμένα σημεία.

Μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου άρχισαν ψεκασμοί μέσα στη πόλη του Άργους, με τους πολίτες να έχουν ειδοποιηθεί ώστε να μείνουν στα σπίτια τους, όπως και έκαναν. Απολυμάνθηκαν όλο το κέντρο, η πλατεία, οι εξωτερικοί χώροι του νοσοκομείου, οι πεζόδρομοι, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι, προαύλια σχολείων και αθλητικοί χώροι.

Η μεγάλη μάχη κατά του κορωνοϊού στον Δήμο Άργους – Μυκηνών στέφθηκε με επιτυχία, οι δημότες μπορούν να αισθάνονται μεγαλύτερη ασφάλεια, όμως επιβάλλεται να μείνουν στα σπίτια τους για να μην θρηνήσουμε θύματα. Οι ψεκασμοί του Δήμου δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα αν οι πολίτες δεν υπακούσουν στις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν τηρήσουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την πολιτεία για όσο καιρό χρειαστεί.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος: «Ο θεός να μας βοηθήσει. Ένα μεγάλο μπράβο στα παληκάρια μας που κάνουν τις απολυμάνσεις. Μπράβο στους δεκάδες εθελοντές που μετα μηχανήματά τους απολυμαίνουν τα χωριά μας. Είμαστε Έλληνες και γι’ αυτό θα νικήσουμε!».

Οι ψεκασμοί γίνονται με ειδικό μείγμα, εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ, και θα συνεχιστούν και σήμερα Κυριακή, ώστε να απολυμανθούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι κοινόχρηστοι χώροι όπου περνάει και κάθεται κόσμος, με στόχο να σταματήσει όσο γίνεται η διάδοση του ιού.

Απολύμανση κέντρο Άργους

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ