Κορoνοϊός: Δωρεάν η μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων σε τηλεόραση και ραδιόφωνα


Κορoνοϊός: Τη δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού αποφάσισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη λήψη κατεπειγόντων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 179/15.3.2020 απόφαση που αφορά στη δωρεάν μετάδοση ενημερωτικών μηνυμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, για την προστασία της δημόσιας υγείας και τα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Σκοπός της δράσης είναι η άμεση ενημέρωση του κοινού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού, αλλά και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα ατομικά και συλλογικά μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται για τον περιορισμό της διάδοσής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου «είναι σημαντικό να καταλάβουμε όλοι μας την ανάγκη ύπαρξης κουλτούρας προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας και να συμβάλλουμε στην ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών της χώρας».

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, από Δευτέρα 16/03, την ενημέρωση αναλαμβάνει η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, μετά και τον περιορισμό του Στέλιου Πέτσα λόγω της διάγνωσης για την σύζυγό του η οποία διαγνώστηκε να νοσεί από τον κορονοϊό.

Η κυρία Πελώνη, θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους μόνη της από την αίθουσα της Γενικής Γραμματείας Τύπου. Το εύλογο ερώτημα για το πώς θα τίθενται οι ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους απαντάται, μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ένα εργαλείο που ούτως ή άλλως η ΝΔ χρησιμοποιεί για την επαφή της με τους δημοσιογράφους από όταν ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, και εξακολουθεί να έχει σε χρήση για να αποστέλλει δελτία τύπου και ενημερώσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ