Κορονοϊός: Ξεκινούν στις ΗΠΑ οι κλινικές δοκιμές εμβολίου για τον Covid-19


Οι κλινικές δοκιμές για την αποτίμηση της αποτελεσματικότητας εμβολίου για την πρόληψη του νέου κορονοϊού ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα (16/03) στις ΗΠΑ.

H δοκιμή χρηματοδοτείται από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ και διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ερευνών Υγείας Kaiser Permanente της Ουάσινγκτον. O πρώτος συμμετέχων στη δοκιμή, όπως μεταδίδει το Associated Press, θα λάβει το πειραματικό εμβόλιο εντός της ημέρας.

Για τις δοκιμές, την εξακρίβωση τυχόν παρενεργειών, την πιστοποίηση και την έκδοση άδειας για τη διάθεση οποιουδήποτε εμβολίου θα απαιτηθούν από 12 ως 18 μήνες, τονίζει το Ασόσιεϊτιντ Πρες, επικαλούμενο αξιωματούχους του δημόσιου συστήματος υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιό Covid-19 έχει οδηγήσει στον θάνατο περισσότερους από 6.500 ανθρώπους και έχουν προσβληθεί τουλάχιστον 169.000 .

Όσον αφορά τη χώρα μας, το απόγευμα της Κυριακής (16/03), το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδαείναι 103, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 331. Τα 44 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 51 ασθενείς, οι 8 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Δέκα έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους. Τέλος, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.000 εργαστηριακά δείγματα.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ