Κορονοϊός: Ήρθαν οι πρώτες καταδίκες για δύο επαγγελματίες που παραβίασαν τα μέτρα


Κορονοϊός στην Ελλάδα: Σε ποινή φυλάκισης 1 έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δύο ανεύθυνοι επαγγελματίες που παρά την επιβολή μέτρων της πολιτείας λειτούργησαν κανονικά  την επιχείρηση τους, αδιαφορώντας για τη διάδοση του επικίνδυνου κορονοιου.

Σημειώνεται ότι η ανώτατη προβλεπόμενη ποινή είναι φυλάκιση 5 ετών.
Πλην των δύο που δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, ακόμη 27 συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα ζήτησαν ολιγοήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ωστόσο θα δικαστούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς με βάση τα νέα αυστηρότερα προληπτικά μέτρά, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορουμενους που κρατούνται.

Οι αρχές, ακολουθώντας και την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για πιστή τήρηση της αυτόφωρη διαδικασίας για όποιον παραβιάζει τα μέτρα έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα, και οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων απευθύνουν έκκληση σε δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων.

Παραπέμπουν μάλιστα στην τελευταία ΚΥΑ βάσει της οποίας καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται και ζητούν, αντί προσέλευσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τα δικαστήρια για όποιον χρειάζεται διευκρινίσεις.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ