Κορονοϊός: Νέα μέτρα για την κυκλοφορία των προσφύγων στα ΚΥΤ


Κορονοϊός: Συνολικά 387 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, στην επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 35 είναι νέα

Σύμφωνα με την ενημέρωση το απόγευμα της Τρίτης (17/03), από τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, ακόμα ένας συμπολίτης μας κατέληξε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο σε πέντε.

Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως ανακοινώθηκε, μέτρα θα παρθούν και για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε πως θα περιοριστεί η κυκλοφορία στα ΚΥΤ ενώ θα ελέγχεται η μετάβαση στα αστικά κέντρα.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στα ΚΥΤ θα έχουν περιορισμένη κυκλοφορία. Συγκεκριμένα θα επιτρέπεται να μετακινούνται ανά μια ώρα, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, μέσω συγκεκριμένων λεωφορείων, με μέριμνα της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης θα πραγματοποιηθεί περίφραξη των ΚΥΤ ενώ προανήγγειλε σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς για να δημιουργηθούν ιατρεία ενός αυτών.

Και πέμπτος νεκρός στην Ελλάδα – 35 νέα κρούσματα – Στα 387 το σύνολο

Στα 387 είναι συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων 35 είναι νέα.

Τα 60 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αφορούν πιθανή εγχώρια μετάδοση.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 70 ασθενείς, οι 11 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Όλοι λαμβάνουν αντι-ιική θεραπεία. Παράλληλα, 14 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να σημειώνονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.900 εργαστηριακά δείγματα.

Απαγορεύεται η έλευση πολιτών εκτός Ε.Ε. στην Ελλάδα

Στην ενημέρωση «παρών» ήταν και ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από την Τετάρτη (18/03), απαγορεύεται να έρθουν στην Ελλάδα άτομα από χώρα που δεν βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις όσων έρχονται για επείγουσα εργασία ή οικογένεια.

Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορονοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες σε αυτά. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό και πρέπει να νικήσουμε», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας δίνουν καθημερινή μάχη με τους ασθενείς που βρίσκονται μέσα λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των ειδικών λένε πως τα δύσκολα τώρα έρχονται και οι επόμενες δύο περίπου εβδομάδες, θα είναι κρίσιμες ως προς την πορεία των κρουσμάτων.

Η πορεία του ιού τις επόμενες ημέρες θα είναι δηλωτική για την εξέλιξη στην χώρα μας. Εάν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί στο τέλος Μαρτίου, τότε οι ειδικοί θα ξέρουν πως τα μέτρα αναχαίτισης έχουν αποδώσει.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ