Κορονοϊός: Η Κίνα ξεκινά δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους – Πότε θα είναι έτοιμο


Μόλις μια ημέρα μετά την δοκιμή που έκαναν οι ΗΠΑ, η Κίνα βγαίνει στην… αντεπίθεση στην «μάχη» για το εμβόλιο κατά του covid-19

Στη… μάχη για το εμβόλιο του κορονοϊού μπήκε και η Κίνα μετά τις ΗΠΑ και Γερμανία, καθώς δημοσιεύματα κάνουν λόγο για άμεσες δοκιμές σε ανθρώπους!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται δημοσίευμα της Λαϊκής Ημερησίας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, ερευνητές της Ακαδημίας Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας – ενός ιδρύματος που συνδέεται με τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό – έλαβαν έγκριση να ξεκινήσουν προκαταρκτικές κλινικές δοκιμές ενός πιθανού εμβολίου από αυτήν την εβδομάδα.

Η δοκιμή αυτή έρχεται μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους για ένα εμβόλιο που ανέπτυξαν το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna.

Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας πως οι πληροφορίες στη βάση δεδομένων καταχώρησης κλινικών δοκιμών της Κίνας αναφέρουν ότι για την δοκιμή της «Φάσης 1», που θα εξετάσει κατά πόσο το πειραματικό εμβόλιο είναι ασφαλές για τους ανθρώπους, θα «επιστρατευτούν» 108 υγιή άτομα, με την συμμετοχή τους να διαρκεί από τις 16 Μαρτίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Την δοκιμή θα διεξάγει η Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, μαζί με την εταιρεία βιοτεχνολογίας CanSino Biologics που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ.

Ωστόσο, οι ειδικοί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας έχουν διατυπώσει την εκτίμηση ότι ένα πλήρως δοκιμασμένο και εγκεκριμένο εμβόλιο δεν πρόκειται να βγει στην αγορά πριν από τα μισά της επόμενης χρονιάς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ