Κορονοϊός: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη Πατούλη με δημάρχους – Στο επίκεντρο οι λαϊκές αγορές

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Στην τηλεδιάσκεψη για τον κορονοϊό τέθηκε το ζήτημα ανεπαρκούς ασφάλειας στις λαϊκές αγορές λόγω του μεγάλου συνωστισμού. 

Η πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού καθώς και η διαχείριση επίκαιρων ζητημάτων, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με δημάρχους, μέσω της πλατφόρμας e:Presence του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν διοργανώσεις αιμοδοσίας ανά δήμο, όπως και την καταγραφή των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επίσης, την έκδοση περαιτέρω οδηγιών για τη λήψη μέτρων προστασίας των συγχρωτιζομένων στις λαϊκές αγορές και των εργαζομένων στα κοιμητήρια.

Με την έναρξη της συζήτησης, ο Γ. Πατούλης μετέφερε τους χαιρετισμούς του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον οποίο είχε νωρίτερα συνάντηση, και υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι πολίτες να βοηθήσουν παραμένοντας στις οικίες τους.

Πρωτοβουλία για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζήτησε τη συνδρομή των δήμων στην υλοποίηση εκδηλώσεων εθελοντικής αιμοδοσίας και ζήτησε από τους δημάρχους να καθορίσουν χώρους και ημέρες διεξαγωγής, προκειμένου να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες σε αίμα. Επίσης τους ενημέρωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη πρωτοβουλία για τη στήριξη ευπαθών ομάδων και ζήτησε να αποστείλουν στην Περιφέρεια τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις αυτών των πολιτών για την χαρτογράφηση όσων έχουν ανάγκη της δράσης.

Ανεπαρκής η ασφάλεια στις λαϊκές αγορές

Από την πλευρά τους πολλοί δήμαρχοι έθεσαν ζήτημα ανεπαρκούς ασφάλειας στις λαϊκές αγορές λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού που σημειώνεται κάποιες ώρες, ενώ πρότειναν και το ενδεχόμενο προσωρινής αναστολής της λειτουργίας τους. Ο περιφερειάρχης ανέλαβε να διερευνήσει κατά πόσο μπορεί να αποφευχθεί το κλείσιμό τους με τη λήψη μέτρων μη συγχρωτισμού.

Προτάσεις για περιοριστικά μέτρα

Οι δήμαρχοι πρότειναν τη λήψη περιοριστικών μέτρων στη μετακίνηση των πολιτών σε άλση, πάρκα και πνεύμονες πρασίνου, όπως ο Υμηττός και η Πάρνηθα, όπου διαπιστώθηκε μεγάλη κινητικότητα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο περιφερειάρχης συνέστησε να λάβουν περιοριστικά μέτρα οι αρμόδιες αρχές και έκανε γνωστό ότι το Πάρκο Τρίτση, για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό για όσο διάστημα χρειαστεί.

Στην απορία των δημάρχων για τη διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθούν οι δημοτικοί υπάλληλοι που απασχολούνται στα κοιμητήρια κατά τη διάρκεια ενταφιασμού πολιτών που έχουν χάσει τη ζωής τους από τον κορονοϊό, επισημάνθηκε η ανάγκη έκδοσης συγκεκριμένων οδηγιών από τα αρμόδια υπουργεία.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Αίτημα για ενίσχυση υγειονομικού προσωπικού

Στα γενικότερα αιτήματα που έθεσαν οι δήμαρχοι, συμπεριλαμβάνονται αυτά που αφορούν στην ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού, στη δυνατότητα κάλυψης του κόστους μηνυμάτων σχετικών με τα μέτρα πρόληψης στα κοινωνικά δίκτυα και στην ενίσχυση με προσωπικό, υπηρεσιών που επιβαρύνονται λόγω των προληπτικών μέτρων. Ειδική αναφορά έγινε και στο λιμάνι του Πειραιά, όπου υλοποιούνται πολλά έργα χωρίς επάρκεια προληπτικών μέτρων.

Η τηλεδιάσκεψη θα επαναληφθεί στη μία το μεσημέρι της ερχόμενης Παρασκευής, ενώ με αφορμή τη σημερινή, ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Περιφέρεια και δήμοι της Αττικής είμαστε σε ανοιχτή γραμμή για την επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν στην πορεία εφαρμογής των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Θα είμαστε σε 24ωρη ανοιχτή επικοινωνία με την ανάπτυξη ειδικής πλατφόρμας με στόχο να παρεμβαίνουμε όπου χρειαστεί».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ