Η κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας αποκαλύπτει “παρουσιαστές Τεχνητής Νοημοσύνης” (vid)


Η κρατική υπηρεσία ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, αποδεικνύει ότι μπορεί να εκμεταλλευτεί τη σύγχρονη τεχνολογία για να κάνει τη δουλειά της. Η υπηρεσία δημιούργησε τους πρώτους “παρουσιαστές Τεχνητής Νοημοσύνης” σε συνεργασία με τη Sogou, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγγελία ειδήσεων 24 ώρες το 24ωρο σε τηλεόραση και Internet, μειώνοντας έτσι το κόστος και βελτιώνοντας την απόδοση τους.

Για τη δημιουργία τους χρησιμοποίησαν τεχνολογία machine learning που ανέλυσε υλικό από ανθρώπους παρουσιαστές και στη συνέχεια ενσωμάτωσε animations για τις κινήσεις του στόματος και του προσώπου, ενώ οι φωνές συντίθενται μέσω υπολογιστή. Οι ψηφιακοί παρουσιαστές Τεχνητής Νοημοσύνης μπορούν να διαβάζουν τα νέα με μεγαλύτερη φυσικότητα και ταχύτερα από το παραδοσιακό CGI.

Σε αυτή την πρώτη φάση έχουν δύο παρουσιαστές, με αυτόν που μιλά Αγγλικά να είναι φανερό ότι χρειάζεται αρκετή δουλειά για να φαίνεται και να ακούγεται φυσιολογικός, αλλά όσο έρχονται περισσότερα δεδομένα στη διάθεση του αλγορίθμου μηχανικής μάθησης, τόσο θα βελτιώνονται οι επιδόσεις του.

Δείτε σε πράξη στα videos που ακολουθούν:ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ