Ρυζόγαλο: Φτιάξτε μόνη σας το αγαπημένο, κλασικό γλυκό


Υλικά για έξι μερίδες

4 φλ. γάλα (0,5% λιπαρά)

1 μικρό φλ. ρύζι

4 κ.σ. ζάχαρη

Κανέλα σκόνη

1 κ.σ. κορνφλάουρ

1 φακελάκι βανίλια

Εκτέλεση

Βράστε το γάλα σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι πλυμένο και αφήστε να βράσει καλά για 20-25 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο, διαλύστε το κορνφλάουρ με λίγο γάλα, προσθέστε το στην κατσαρόλα με το ρύζι ανακατεύοντας αργά.

Βάλτε και τη ζάχαρη και αφήστε να πάρει μία, δύο βράσεις.

Βγάλτε το από τη φωτιά και προσθέστε τη βανίλια ανακατεύοντας.

Μοιράστε το ρυζόγαλο σε έξι μπολ και πασπαλίστε με κανέλα.

Τρώγεται δροσερό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ