Κορονοϊος: Άδωνις Γεωργιάδης – Διατίμηση αγαθών αν συνεχίσουν να υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας


Κορονοϊός:  Ανοικτό το ενδεχόμενο να επιβάλει ακόμα και διατίμηση στα αντισηπτικά και τις μάσκες  άφησε ο υπουργός  Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha δεν αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο στην περίπτωση που εξακολουθήσουν να υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά παρά τα μέτρα που πλέον ενεργοποιούνται με βάση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη ο μόνος λόγος για τον οποίο ο ίδιος δεν έχει λάβει μία τέτοια απόφαση είναι διότι «εάν βάλεις ταβάνι στην τιμή ενός προϊόντος που έχει τεράστια ζήτηση παγκοσμίως, τότε κινδυνεύεις να μην έχεις επάρκεια, αφού όλοι θα σπεύσουν να τα εξάγουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η διάταξη για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, που συμπεριλαμβάνεται στην ΠΝΠ, προβλέπει την επιβολή «τσουχτερών» προστίμων καθώς επίσης και την άσκηση ποινικών διώξεων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Έλεγχοι από τα μικτά κλιμάκια ελεγκτών

Από αύριο αναμένεται να ξεκινήσουν έλεγχοι στην αγορά για τον εντοπισμό φαινομένων αισχροκέρδειας από μικτά κλιμάκια της ΓΓ Εμπορίας και Καταναλωτή του υπ. Ανάπτυξης, των περιφερειών και της ΕΛΑΣ που έχουν ήδη συγκροτηθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, είναι θέμα ημερών η αποκατάσταση της τροφοδοσίας της αγοράς με αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια καθώς όπως είπε ξεκίνησαν από σήμερα παραδόσεις από τα εργοστάσια που τα παράγουν «αρκεί βέβαια να τηρήσουν και τα σούπερ μάρκετ το πλαφόν των τριών τεμαχίων» είπε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ