Έκτακτο επίδομα 800 ευρώ – Ποιοι και πότε θα το πάρουν


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Δείτε αναλυτικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 800 ευρώ και πότε αναμένεται να λάβουν τα χρήματα:

Αυτοί θα λάβουν το έκτακτο επίδομα:

  • 800 ευρώ όχι μόνο στους μισθωτούς των επιχειρήσεων που κλείνουν αλλά και σε όλες τις επιχειρήσεις που προσδιορίζονται με μείωση τζίρου
  • 800 ευρώ και στους άνεργους που απολύθηκαν από 1η Μαρτίου μέχρι 18 Μαρτίου
  • 800 ευρώ και στους ελεύθερους επαγγελματίες που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Οι ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

«Μπορώ σήμερα να ανακοινώσω ότι επεκτείνεται ο έκτακτος μισθός των 800 ευρώ έως τα τέλη Απριλίου και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους. Το μέτρο, λοιπόν, δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, αλλά τη μεγάλη πλειονότητα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα. Των οποίων το κράτος θα καλύψει και όλες τις ασφαλιστικές εισφορές», είπε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι την ενίσχυση των 800 ευρώ θα λάβουν και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι της χώρας και για αυτούς θα ανασταλεί επίσης η υποχρέωση καταβολής εισφορών.

«Οκτακόσια ευρώ όμως θα λάβουν και όλοι όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από 1η Μαρτίου μέχρι και χθες. Φροντίζουμε, πέρα και πάνω από όλα, αυτούς που χτυπήθηκαν πρώτοι και πιο σκληρά από την κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι το δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί στο ακέραιο από όλους τους εργοδότες προς όλους τους εργαζόμενους, όπως ακριβώς το δικαιούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίσης ότι έκτακτο δώρο Πάσχα θα πάρουν φέτος «οι ήρωες με τις πράσινες και τις λευκές μπλούζες: Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας, που δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν όλους μας υγιείς».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ