Κορονοϊός Ρωσία: Δοκιμάζονται ήδη έξι εμβόλια κατά του ιού ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός


Κορονοϊός: Στη Ρωσική Ομοσπονδία έχουν ξεκινήσει οι δοκιμές έξι εμβολίων κατά του κορονοϊού, ενώ τα αποτελέσματα όσον αφορά την ασφάλεια τους θα ανακοινωθούν συντόμως, ανακοίνωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του προεδρείου του συντονιστικού συμβουλίου της ρωσικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Στην παρούσα φάση στην Ρωσία πραγματοποιούνται δοκιμές έξι παρόμοιων εμβολίων. Οι επιστήμονες μας τα παρασκεύασαν μέσα σε πολύ σύντομο διάστημα, μέσα σε δύο μήνες, χρησιμοποιώντας ήδη υφιστάμενες μελέτες και τις νέες και πιο εξελιγμένες βιοτεχνολογίες», δήλωσε ο Μισούστιν, επισημαίνοντας ότι οι επιστήμονες που ασχολούνται με την παρασκευή του εμβολίου εργάζονται επί εικοσιτετράωρου βάσεως.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

«Ελπίζουμε ότι σε σύντομο διάστημα θα επιβεβαιωθούν η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία και τον έλεγχο της επιδημίας», υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

Ο Μισούστιν δήλωσε ότι κύριος στόχος είναι να μην επιτραπεί η μαζική διασπορά και γι’ αυτόν τον λόγο οι αρχές «θα ελέγχουν αδιάκοπα την κατάσταση». Οι έλεγχοι αυτοί δεν σχετίζονται μόνο με τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών ή στις μαζικές συναθροίσεις, αλλά αφορούν και την παρασκευή του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού, υπογράμμισε ο Ρώσος πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ