Κορονοϊός: Πρόβλεψη σοκ επιδημιολόγου – «Έως και 50.000 κρούσματα στην Ελλάδα»

Κορονοϊός: Σοκάρουν οι εκτιμήσεις που κάνει ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου Στάνφορντ αναφορικά με το πλήθος των τεστ και την κατ’ αναλογία μόλυνση του πληθυσμού

Σοβαρά ερωτήματα για τον πραγματικό αριθμό των νοσούντων από κορονοϊό στη χώρα μας εγείρει ο διακεκριμένος καθηγητής Παθολογίας και Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, Ιωάννης Ιωαννίδης.

Συγκεκριμένα, ενώ τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι 495, ο επιστήμονας, μιλώντας για τον Covid – 19, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάνουν αυτή τη στιγμή από 1.500 έως και 50.000.

Δείτε το βίντεο:

«Πιστεύω ότι η κατάσταση είναι χειρότερη ως προς τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αλλά αυτό θα σημαίνει ότι είναι καλύτερη ως προς την πιθανότητα κάποιος που μολύνεται να έχει άσχημη έκβαση. Με το να ελέγχουμε μόνο λίγους από τους ασθενείς είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ μεγάλη υποκαταγραφή των πραγματικών κρουσμάτων. Για παράδειγμα στην Ελλάδα που έχουμε περίπου 500 καταγεγραμμένα κρούσματα σημαίνει ότι ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι από 1.500 έως 50.000».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ