Κορονοϊός: Έφτασε στα Γκαλαπάγκος – Τι λένε οι επιστήμονες


Στο νησί όπου ο Δαρβίνος μελέτησε την εξέλιξη του ανθρώπου…

Η πανδημία του κορονοϊού έφθασε και στις απομακρυσμένες νήσους Γκαλαπάγκος, που ανήκουν στον Ισημερινό και αποτελούν φυσική κληρονομιά της ανθρωπότητας, όπου διαγνώσθηκαν τέσσερα κρούσματα, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

«Λάβαμε τα αποτελέσματα των διαγνωστικών τεστ τεσσάρων κατοίκων των νήσων Γκαλαπάγκος, που ήταν θετικά», ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κυβερνητικού συμβουλίου του αρχιπελάγους Νόρμαν Ράι, μιλώντας στο κρατικό δίκτυο Equador TV.

Δύο κρούσματα διαγνώσθηκαν στη νήσο Σάντα Κρους κι άλλα δύο στη Σαν Κριστόβαλ. Οι κάτοικοι αυτοί είχαν μεταβεί προηγουμένως στο Γκουαγιακίλ, λιμάνι στην ηπειρωτική χώρα που αποτελεί την πιο πληγείσα περιοχή στη χώρα,με 526 από τα 981 επιβεβαιωμένα ως τώρα κρούσματα, ανάμεσά τους 18 θανατηφόρα.

Τα Γκαλαπάγκος, που απέχουν 1.000 χλμ από τις ακτές και με πληθυσμό 31.600 κατοίκους, έχουν περιορισμένες υποδομές υγείας. Για τον λόγο αυτό έχουν επιβληθεί αυστηρές απαγορεύσεις για να ανασχεθεί η διάδοση του ιού, περιλαμβανομένης και της απαγόρευσης κυκλοφορίας για 13 ώρες ημερησίως. Προ εβδομάδος δε, η κυβέρνηση απαγόρευσε τα ταξίδια παραθεριστών στις νήσους, που πέρυσι είχαν καταγράψει 271.238 επισκέψεις, κυρίως ξένων.

Χωρίς να δίνει άλλα στοιχεία, ο Ράι τόνισε πως «σημαντικός αριθμός από τους ανθρώπους που είχαν επισκεφθεί τα Γκαλαπάγκος πριν 14 ημέρες, δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να φύγουν, προσθέτοντας πως πρόκειται τόσο για κατοίκους του Ισημερινού, όσο και για ξένους. Μόλις ολοκληρωθεί η τήρηση των πρωτοκόλλων για την πρόληψη του κορονοϊού, οι άνθρωποι αυτοί θα αναχωρήσουν ακτοπλοϊκώς προς την ηπειρωτική χώρα, επεσήμανε ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ