Κάλυμνος: Ύψωσε την Ελληνική σημαία ο Πατέρας Βαρνάβας (pics)


Ύψωσε την Ελληνική σημαία ο Πατέρας Βαρνάβας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Με περίσσια δόση υπερηφάνειας, όπως κάνει πάντα ο Πατέρας Βαρνάβας, σήκωσε σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ψηλά την Γαλανόλευκη στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας στην Χαλή Καλύμνου.

Πόση δύναμη άραγε δίνει στον Έλληνα η θέα της σημαίας μας να ανεβαίνει και να ανεμίζει, του Σταυρού που στέκει βράχος προστασίας και σταθερότητας, του γαλάζιου του Αιγαίου πελάγους και του φωτός του ήλιου της Πατρίδας μας. Πόση ιστορία κρύβει, πόση δύναμη, πόση υπομονή και πόση επιμονή απέναντι στους εχθρούς μας ορατούς και αόρατους και πόση αισιοδοξία δείχνει ότι κάθε εμπόδιο είναι για καλό και ότι εμείς πάλι, όπως πάντα, θα τα καταφέρουμε.

Στην μάχη αυτή ο π. Βαρνάβας στέκεται όρθιος με μόνο του εφόδιο την πίστη στον Θεό και την αγάπη στην Πατρίδα και στους συνανθρώπους μας. Η χώρα μας δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που απειλείται. Απέναντι πάντα σε μεγαθήρια, για χρόνια, για αιώνες.

Ποτέ της όμως δεν ξεχάστηκε και πάντα σήκωνε το ανάστημα της, μικρό στο μάτι του ανθρώπου, δυσθεώρητο στα μάτια της καρδιάς και πάντοτε νικούσε. Όχι για να μπορεί να στραφεί εναντίον κάποιου αλλά για να υπερασπιστεί τα Όσια και τα Ιερά των προγόνων της που με το αίμα τους αγωνίστηκαν για αυτά που απολαμβάνουμε σήμερα.

Αλλά και σήμερα απέναντι σε εχθρούς ορατούς που επιβουλεύονται την κυριαρχία μας αλλά και αόρατους που προσπαθούν να διαβάλουν τα σωθικά μας, ο Έλληνας πάλι θα αντιδράσει, πάλι θα ορθώσει ανάστημα και πάλι θα νικήσει. Για να μπορούμε και σήμερα να σηκώνουμε την σημαία μας, μαζί και τον Σταυρό μας και να χαμογελάμε ελεύθεροι. Ελεύθεροι στο φως μας, στο γαλάζιο της θάλασσας μας και στην σκιά ΜΟΝΟ της σημαίας μας.

Χρόνια πολλά Ελλάδα

Πηγή: kalymnosnow.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ