Κορονοϊός – Reuters: Δυσοίωνη πρόβλεψη! Απίθανο να εξαφανιστεί ο ιός το καλοκαίρι


Κορονοϊός: «Φρένο» στις ελπίδες έβαλε την Τετάρτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της ΕΕ, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας του Covid-19

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η πανδημία του κορονοϊού είναι απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ουσιαστικά πως η ασθένεια Covid-19 θα μπορούσε να εξακολουθήσει ακόμη και όταν αυξηθεί η θερμοκρασία.

Η ανακοίνωση δεν αφήνει περιθώρια για ελπίδες ότι το SARS-CoV-2, το όνομα του νέου ιού, θα μπορούσε να συμπεριφέρεται όπως οι άλλοι τέσσερις κορονοϊοί, που είναι ενδημικοί στους ανθρώπινους πληθυσμούς και συνήθως δεν ανιχνεύονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Προειδοποίηση ΟΗΕ – «Απειλείται ολόκληρη η ανθρωπότητα»

Η πανδημία της νόσου Covid-19 «απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα» προειδοποίησε σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες

Παρουσιάζοντας ένα «Σχέδιο Παγκόσμιας Ανθρωπιστικής Δράσης», που επεκτείνεται έως τον Δεκέμβριο, απηύθυνε έκκληση για τη συγκέντρωση δωρεών ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στόχος του σχεδίου είναι «να μας επιτρέψει να πολεμήσουμε τον ιό στις φτωχότερες χώρες του κόσμου και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πιο ευπαθών ομάδων, ιδίως των γυναικών και των παιδιών, των ηλικιωμένων και των ασθενών με χρόνια νοσήματα», επισήμανε ο επικεφαλής του ΟΗΕ σε ένα βίντεο.

Ολλανδία: 356 οι νεκροί – 6.412 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 852 και ανέρχεται πλέον σε 6.412, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές της χώρας, προσθέτοντας ότι διακρίνουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός διασποράς του ιού στη χώρα πιθανόν αρχίζει να επιβραδύνεται.

Οι θάνατοι από τη νόσο αυξήθηκαν κατά 80 και ανέρχονται πλέον σε 356, επεσήμανε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την εξέλιξη της επιδημίας.

«Ο αριθμός των νέων ασθενών που μπαίνουν σε νοσοκομεία βρισκόταν σε ανοδική καμπύλη πρόσφατα», λέει το RIVM.

«Αυτή τη στιγμή αυτό φαίνεται πως γίνεται οριζόντιο. Το συγκρεκριμένο στοιχείο ενδέχεται να καταδεικνύει μια μικρή μείωση του ρυθμού διασποράς του ιού».

Ιταλία: Δραματικές στιγμές και οργή – Απειλεί να κατεβάσει φλογοβόλα η κυβέρνηση

Η Ιταλία μετράει πλέον τους νεκρούς της ανά εκατοντάδες με την Κυβέρνηση και τους περιφερειάρχες να είναι αποφασισμένοι να πάρουν δραστικά μέτρα κατά όσων σπάνε την καραντίνα.

Οι δήμαρχοι όλων των πόλεων και όλοι οι τοπικοί άρχοντες απευθύνουν εγκλήσεις στον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του, αλλά δεν εισακούγονται σε καμία περίπτωση με τα κρούσματα του κορονοϊού να πληθαίνουν αντί να μειώνονται.

Κάπως έτσι, η Κυβέρνηση Κόντε, δια στόματος του περιφερειάρχη Καμπανίας, Βιτσέντζο Ντε Λούκα, είναι έτοιμη να πάρει μέτρα που μόνο στις ταινίες έχουμε δει: Φλογοβόλα!

Ναι, καλά διαβάσατε, με τον Ντε Λούκα να δηλώνει ξεκάθαρα: «Έχω μάθει πως ετοιμάζονται πάρτι αποφοίτησης τις επόμενες ημέρες. Θα στείλουμε την αστυνομία με φλογοβόλα. Δεν έχουν πλέον πολλές επιλογές»!

Φυσικά στην Ιταλία υπάρχει γενικό lockdown και οι άσκοπες μετακινήσεις απαγορεύονται, όπως στην χώρα μας.

Να σημειώσουμε πως τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν απίστευτα ξεσπάσματα αρκετών δημάρχων της Ιταλίας, καθώς οι πολίτες βγαίνουν για να πιουν καφέ έως και να πάνε… κομμωτήριο!

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ