Μένουμε σπίτι: Χαλάει ο καιρός τις επόμενες ώρες – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι


Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Βαρομετρικό χαμηλό στην περιοχή της Σικελίας αναμένεται να επηρεάσει τον καιρό της χώρας μας τις επόμενες ημέρες.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σχεδόν στο σύνολο της χώρας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστούν τα δυτικά, τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας.

Στο βίντεο του meteo.gr που ακολουθεί προβάλλονται προγνωστικοί χάρτες υετού (βροχές/καταιγίδες/χιονοπτώσεις), ανά 3 ώρες, έως και το βράδυ της Παρασκευής 27/03.

Παράλληλα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν από το βράδυ της Τετάρτης 25/03 οι βορειοανατολικοί άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο και οι ανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο, με τις εντάσεις τους να φτάνουν κατά περιόδους τοπικά τα 9 μποφόρ, διατηρούμενοι στα ίδια επίπεδα κατά τη διάρκεια της Πέμπτης 26/03.

Ο καιρός την Πέμπτη

Βροχές σε όλη τη χώρα προβλέπει για την Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιο πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Νεφώσεις με βροχές στην Αττική και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς κελσίου ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με βροχές πιθανώς κατά διαστήματα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 6 και 10 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με παροδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά 7 και στο Θρακικό τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές νωρίς το πρωί και εκ νέου από τις βραδινές ώρες, με πρόσκαιρη ύφεση των φαινόμενων στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα κατά τόπους πυκνές.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 7 με 8 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία και τις Σποράδες, νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές.

Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα νότια σποραδικές καταιγίδες, κατά διαστήματα ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες κατά τόπους πυκνές στη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες, οπότε και τα φαινόμενα από τα δυτικά θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δωδεκάνησα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ