Κορονοϊός: Αυστηροποιούνται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης


Κορονοϊός: Από αύριο Πέμπτη, 26 Μαρτίου εντατικοποιούνται και αυστηροποιούνται όλοι οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της μετακίνησης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ακολουθεί υπεύθυνα τις οδηγίες, συμβάλλοντας στην εθνική προσπάθεια για την μη εξάπλωση του ιού. Οι ελάχιστοι που δεν το πράττουν, είπε, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολλών και τους κάλεσε να το συνειδητοποιήσουν άμεσα.

Επαναπατρισθέντες από Ισπανία

Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί προέρχονταν από 16 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 7 προορισμοί δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα, είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Προσέθεσε ότι όλοι, και οι 263, επαναπατρισθέντες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του ελέγχου από τον εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ, πρώτα οι 21 νοσούντες και εν συνεχεία οι υπόλοιποι που βγήκαν αρνητικοί στο τεστ, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Οι 21 που βρέθηκαν θετικοί προέρχονταν από 16 διαφορετικούς προορισμούς σε όλη τη χώρα, από τους οποίους 7 προορισμοί δεν έχουν καταγράψει κανένα κρούσμα. Συμπλήρωσε ότι όσοι βρέθηκαν αρνητικοί ενημερώθηκαν ότι μπορούσαν να αποχωρήσουν από το ξενοδοχείο και ήδη έχουν αποχωρήσει 30 άτομα, συνοδευόμενα από ένα άτομο από το οικείο περιβάλλον τους και αφού προηγουμένως επικαιροποίησαν τη δήλωση που αναφέρει τον τόπο που θα παραμείνουν κατά τις επόμενες 12 ημέρες απομόνωση τους, τόπος που θα ελεγχθεί και από τις αρμόδιες αρχές.

Σήμερα αποχωρούν και οι υπόλοιποι από τους επιβάτες που βγήκαν αρνητικοί και η ΓΓΠΠ έχει αναλάβει την μεταφορά τους στον τόπο κατοικία τους σε όλη την Ελλάδα, σε όσους δεν είχαν μεταφορικό μέσο και δεν μπορεί να τους παραλάβει κάποιος από τους οικείους τους. Στο ξενοδοχείο θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη της καραντίνας τους οι 20 από τους 21 που βρέθηκαν θετικοί και είναι συμπτωματικοί, ένας μεταφέρθηκε χθες στη Σωτηρία, καθώς και 22 ακόμα άτομα που δεν νοσούν, επέλεξαν όμως να παραμείνουν στο ξενοδοχείο, προκειμένου να προστατεύσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Διευκρινίσεις για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις

Όσοι φροντίζουν αδέσποτα ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας τους θα πρέπει να απευθυνθούν σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα μονίμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτιση τους μέχρι την άρση περιορισμού της κυκλοφορίας. Για όσους φροντίζουν αδέσποτα στην περιοχή τους η ΓΓΠΠ έχει έρθει σε επικοινωνία με την ΚΕΔΕ και τις επόμενες ώρες θα υπάρχει μέσω επίσης ιστοσελίδας της ΚΕΔΕ η δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης μετακίνησης κατά το πρότυπο της βεβαίωσης εργοδότη τύπου Α για όσους έχουν αναλάβει τη σίτιση αδέσποτων ζώων. Υπεύθυνο γραφείο για την πιστοποίηση της θα είναι το αρμόδιο για την διαχείριση των σχετικών θεμάτων του κάθε δήμου. Για την έκδοση της βεβαίωσης απαιτείται αναφορά του σημείου που βρίσκονται τα ζώα, οι ημέρες και η ώρα ταΐσματος, η διάρκεια του οποίου δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3 ώρες. Διευκρίνισε επίσης ότι η βεβαίωση Β1 περί επισκέψεως σε γιατρό ισχύει και για την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ