Κορονοϊός – Guardian: Η Βρετανία κυκλοφορεί 15λεπτα τεστ κατ’ οίκον μέσω Amazon


Χιλιάδες τεστ για τον κορονοϊό θα διατεθούν μέσω Amazon σε ασθενείς που βρίσκονται σε απομόνωση με συμπτώματα της νόσου ή θα πωλούνται σε κεντρικά καταστήματα, σύμφωνα με τον Βρετανικό Δημόσιο Οργανισμό Υγείας, όπως δημοσίευσε ο Guardian.

Σύμφωνα με τον Guardian, τα διαγνωστικά τεστ θα διαρκούν 15 λεπτά. Η καθηγήτρια Sharon Peacock, διευθύντρια της υπηρεσίας λοιμώξεων, είπε σε βουλευτές της επιτροπής επιστήμης και τεχνολογίας ότι τα μαζικά τεστ μπορούν να είναι διαθέσιμα μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει αγοράσει 3,5 εκατομμύρια τεστ, με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να αναφέρει την Τρίτη, ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι θα είναι διαθέσιμα τόσο γρήγορα στο κοινό.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πάντως, η χώρα αναμένεται ότι θα αγοράσει εκατομμύρια τεστ ακόμη.

Το τεστ μοιάζει με ένα τεστ εγκυμοσύνης και περιλαμβάνει τρύπημα του δακτύλου, προκειμένου να παραχθεί μια σταγόνα αίματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από τη συσκευή.

Η εξέταση θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Οξφόρδης, ενώ οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα λειτουργήσει. Η τελική έγκριση θα δοθεί αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την καθηγήτρια και μετά τα τεστ θα είναι διαθέσιμα αρχικά στους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και στη συνέχεια στο γενικότερο κοινό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ