Κορονοϊός: Περιφέρεια Αττικής και ΙΣΑ απέστειλαν 75.000 μάσκες και 75.000 γάντια σε 1.500 ιατρεία

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλαν 75.000 μάσκες και ισάριθμα γάντια, σε 1.500 ιατρεία της Αθήνας και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στόχο να εξασφαλιστούν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ποσότητες προστατευτικού υλικού για τις ανάγκες των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Επίσης το επόμενο χρονικό διάστημα θα διαθέσουν χιλιάδες αντισηπτικά ατομικής χρήσης.

Ο ΙΣΑ επισημαίνει ότι η Πολιτεία πρέπει να αξιοποιήσει το ιατρικό δυναμικό, για να συγκροτήσει ένα δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα καλύψει τις ανάγκες των ασθενών όπως και να διασφαλίσει την προστασία του σε όλες τις Δομές Υγείας.

«Τα ιατρεία πρέπει να μείνουν ανοιχτά, για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των κρουσμάτων με ήπια συμπτωματολογία, καθώς και των χρονίως πασχόντων. Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε κυβέρνηση και φορείς προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, με αφορμή την αποστολή υγειονομικού υλικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ