Ειδικό Τμήμα Μηχανικών Ασπροπύργου: “Έχουμε φτάσει πλέον και ζούμε με ψίχουλα και μέσα στην ανέχεια”


Η παρουσα επιστολη εχει ως σκοπο να φερει στην επιφανεια ενα προβλημα που προεκυψε μετα τα μετρα που ελαβε η  Κυβερνηση για την καταπολεμηση του Κορωνοιου.
Ειμαστε 43 Επαγγελματιες Ναυτικοι διαφορων ηλικιων οι περισσοτεροι οικογενειαρχες,που φοιτουμε στο Ειδικο τμημα Μηχανικων Ασπροπυργου σε Προγραμμα Επαγγελματικης Καταρτισης  μεσω ΕΣΠΑ.
Ειμαστε ανεργοι απο τα μεσα του Οκτωβριου 2019 καθως ειναι προαπαιτουμενο για την εγγραφη και την συμμετοχη μας στο συγκεκριμενο προγραμμα.
Το προγραμμα αποτελειται απο 3 κυκλους με τον πρωτο κυκλο να εχει ξεκινησει στις 4 Νοεβριου 2019 και να τελειωνει με την εξεταστικη στις  16 Ιανουαριου 2020, ο 2ος Κυκλος ξεκινησε στις 17 Ιανουαριου 2020 και θα τελειωνε με τις εξετασεις στις 12 Μαρτιου  και θα ξεκινουσε ο 3ος και τελευταιος Κυκλος στις 13 Μαρτιου μεχρι το τελος του Ιουνιου.
Τα μετρα της Κυβερνησης μας βρηκαν 2 ημερες πριν την ολοκληρωση της εξεταστικης του 2ου κυκλου και ως συνεπεια εχουν να μην μπορει να αποδεσμευθει το ποσο της επιδοτησης του 2ου κυκλου.
Το υποτυπωδες ποσο των 850 ευρω της επιδοτησης απο τον Νοεβριο μεχρι και σημερα, δεν ειναι ικανο για την επιβιωση των οικογενειων μας και την καλυψη των αναγκων σε ειδη πρωτης αναγκης.
Προσπαθησαμε να ερθουμε σε επαφη με διαφορους φορεις και αρμοδιους (αναρμοδιους) και παντου συναντησαμε κλειστες πορτες.
Ζηταμε αυτα που δικαιουμαστε:
1)Την αμεση αποδεσμευση της επιδοτησης για τον 2ο Κυκλο(καθως εχουν συμπληρωθει οι διδακτικες ωρες)
2)Τον σχεδιασμο ωστε να συνεχιστουνε τα μαθηματα του 3ου κυκλου μεσω τηλεκπαιδευσης
3)Την στηριξη μας μεσω της επιδοτησης των 800 ευρω που ανηγγειλε η Κυβερνηση(καθως ειμαστε ανεργοι ειδικης κατηγοριας)
Ευχαριστουμε θερμα
Την παραπανω επιστολη συνυπογραφουν οι 43 συμμετεχοντες στο προγραμμα (τα ονοματα επισυναπτονται στην παρακατω λιστα)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ