Κορονοϊός – Τραγικός Ερντογάν: Εθελοντική καραντίνα – Βραδυφλεγής «βόμβα» τα κρούσματα σε μετανάστες


Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής (27/03) σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ότι από χθες βράδυ εκκενώθηκε η περιοχή της συνοριακή πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η επιχείρηση εκκένωσης έγινε καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορονοϊού. Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι 2 κρούσματα κορονοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων στο Παζάρκουλε.

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να μπουν σε «εθελοντική καραντίνα»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε σήμερα τους περισσότερους από 80 εκατομμύριο πολίτες της χώρας του να εφαρμόσουν μια «εθελοντική καραντίνα» και να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους εκτός και αν πρόκειται για βασικές ή επείγουσες ανάγκες, καθώς ο αριθμός των θανάτων από τον νέο κορονοϊό στην Τουρκία ανέβηκε σε 92.

Ο Τούρκος πρόεδρος παράλληλα ανακοίνωσε την διακοπή όλων των διεθνών πτήσεων, τονίζοντας πως συμβούλια για την αντιμετώπιση της πανδημίας θα συγκροτηθούν στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να λαμβάνουν επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης αν κριθεί αναγκαίο.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού ανακοίνωσε νέα δραστικά μέτρα περιορισμού και απαγόρευσης μετακινήσεων καθώς και πως 12 πόλεις και χωριά τέθηκαν σε καραντίνα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ