Κορονοϊός – Χαρίτσης: Κινδυνεύουμε να ζήσουμε μία κρίση χειρότερη από αυτή της τελευταίας δεκαετίας

Κορονοϊός: «Αν είμαστε όντως σε πόλεμο με τον κορονοϊό, πρέπει να κηρύξουμε πόλεμο και στην οικονομική κρίση και την κοινωνική ανασφάλεια που μας απειλεί. Αν δεν δράσουμε τώρα, θα οδηγηθούμε σε έκρηξη της ανεργίας και διάλυση της κοινωνικής συνοχής», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξή του στην Real News, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου στην κυβέρνηση «να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος».

«Η κυβέρνηση», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι σε αυτή ειδικά τη συγκυρία δεν είναι όλα επικοινωνία και να επενδύσει βάσει ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στα κύρια μέτωπα που βρίσκονται μπροστά μας». Εκτιμά ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κρίση, «είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει την οικονομία σε πρωτοφανή ύφεση» και πως «αν η ελληνική οικονομία δεν στηριχθεί με γενναία χρηματοδότηση σε επίπεδο άνω του 10% του ΑΕΠ, κινδυνεύουμε να ζήσουμε μία κρίση χειρότερη από αυτή της τελευταίας δεκαετίας». «Να προχωρήσει τώρα σε μια γενναία ένεση ρευστότητας της οικονομίας», και όχι σε «μέτρα «ασπιρίνες», πόσο μάλλον όταν αυτά χρησιμοποιούνται ως «Δούρειος Ίππος» για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων», τονίζει.

Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει την ανάγκη «το κράτος να καλύψει πλήρως τους μισθούς των εργαζομένων, να αναλάβει τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και να πληρώσει στην ώρα του το δώρο του Πάσχα», αλλά και να προβεί στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, επί του οποίου «μέχρι στιγμής παίρνει βαθμό κάτω από τη βάση.

Καταλογίζει στην κυβέρνηση καθυστέρηση στην τοποθέτηση των 2.000 νοσηλευτών και την κατηγορεί για μη επαναπροκήρυξη των δρομολογημένων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 4.000 θέσεις γιατρών και νοσηλευτών. Προσθέτει ότι «οι ΜΕΘ παραμένουν ανεπαρκείς, η επίταξη ιδιωτικών νοσηλευτηρίων δεν προχωρά, ενώ γιατροί και νοσηλευτές δίνουν την μάχη με την πανδημία χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό ατομικής προστασίας».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ