Κορονοϊός – Πανελλήνιες: Το ακραίο σενάριο του Σεπτεμβρίου – Κεραμέως: Κανονικά τον Ιούλιο

Κορονοϊός: Οι Πανελλαδικές 2020 θα γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Οι Πανελλαδικές 2020 θα γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία, επανέλαβε η υπουργός Παιδείας μιλώντας στην ΕΡΤ. «Ακόμη κι αν τα σχολεία αργήσουν να ανοίξουν δεν θα έχει αυτό επιβάρυνση στους υποψηφίους. Ακόμη και αν τα σχολεία ανοίξουν το Μάιο θα προχωρήσουμε κανονικά σε Πανελλαδικές Ιούνιο, Ιούλιο», σημείωσε η Νίκη Κεραμέως.

«Η μόνη περίπτωση που θα γίνουν το Σεπτέμβριο είναι εφόσον οι ειδικοί μας απαγορεύσουν να βρίσκονται οι υποψήφιοι μέσα στην ίδια αίθουσα το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο λόγος που μπορώ να φανταστώ αυτή τη στιγμή για τον οποίο δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε εξετάσεις μέσα στο καλοκαίρι», ανέφερε η κ. Κεραμέως ξεκαθαρίζοντας για ακόμα μια φορά ότι προσπάθεια όλων είναι να μην γίνουν οι πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, πρόσθεσε, όποτε κι αν ανοίξουν τα σχολεία, είτε τέλη Απριλίου, είτε Μάιο, είτε αργότερα, όλα εξαρτώνται από τους ειδικούς και από την εξάπλωση του ιού,όπως και να έχει θα προχωρήσουμε σε μείωση της ύλης, σε μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, προκειμένου να μπορέσουν οι Πανελλαδικές να γίνουν μέχρι τον Ιούλιο.

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι η ύλη στην οποία θα διαγωνιστούν οι μαθητές της Γ΄Λυκείου που θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις θα είναι αυτή που θα έχουν διδαχθεί στην κανονική φυσικής του τάξη.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ