Κορονοϊός Βρετανία: Στους 1.408 ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία


Κορονοϊός: Ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό στη Βρετανία αυξήθηκε σε 1.408, βάσει των στοιχείων που δημοσιοποίησαν σήμερα οι αρχές. 

Πρόκειται για μια αύξηση 180 θανάτων, μικρότερη σε σύγκριση με προηγούμενους απολογισμούς.

Τα στοιχεία αυτά αφορούν το διάστημα μέχρι τις 17.00 τοπική ώρα της 29ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον προηγούμενο απολογισμό, ο αριθμός των νεκρών από τη νόσο Covid-19 είχε αυξηθεί κατά 209.

ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Συνολικά, έχουν καταγραφεί 22.141 κρούσματα έως τις 9 το πρωί σήμερα, έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Ο πρωθυπουργός Τζόνσον είναι απόλυτα ικανός να διαχειριστεί την κρίση

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε απαιτηθεί προκειμένου να συντονίσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης στην κρίση του νέου κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό την περασμένη εβδομάδα, διαβεβαίωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του.

«Μπορεί και κάνει όλα όσα απαιτούνται να γίνουν ώστε να ηγηθεί των προσπαθειών κατά του κορονοϊού» τόνισε ο εκπρόσωπός του.

«Το πρωθυπουργικό γραφείο και η κυβέρνηση, (εμείς) εφαρμόζουμε εναλλακτικά σχέδια προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το έργο μας κατά τη διάρκεια αυτής της επιδημίας και ότι έχουμε στη διάθεσή μας κάθε δυνατότητα που χρειαζόμαστε για να ηγηθούμε των εθνικών προσπαθειών» εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματούχο, Βρετανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε ανεπίσημες συνομιλίες σχετικά με τη μελλοντική σχέση Λονδίνου-ΕΕ.

«Η μεταβατική περίοδος λήγει την 31η Δεκεμβρίου του 2020, αυτό έχει κατοχυρωθεί στη βρετανική νομοθεσία» είπε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του Μπόρις Τζόνσον.

«Σε σχέση με τη μελλοντική σχέση… έχουμε ανταλλάξει νομικά κείμενα και αποτελούν αντικείμενο ανεπίσημων συνομιλιών μεταξύ ημών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής… Αναμένω πως αυτού του είδους οι συζητήσεις θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα».

«Η δομή των διαπραγματεύσεων άλλαξε αντικατοπτρίζοντας την υφιστάμενη κατάσταση σε σχέση με τον κορονοϊό, επομένως θα υπάρξουν επιπλέον συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν πέραν του αριθμού των συνομιλιών που σκοπεύαμε αρχικά» κατέληξε ο εκπρόσωπος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος βγήκε από την καραντίνα και είναι καλά

Ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος, 71 ετών, ο οποίος είχε διαγνωστεί με κορονοϊό, βγήκε από την καραντίνα και είναι καλά στην υγεία του, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

“Ο πρίγκιπας της Ουαλίας αφού συμβουλεύτηκε τον γιατρό του, βγήκε τώρα από την καραντίνα” , ανακοίνωσε το Clarence House, η επίσημη κατοικία του.

Ο πρωτότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ διαγνώστηκε θετικός στον ιό, όπως είχε ανακοινωθεί στις 25 Μαρτίου.

“Εργάζεται στο εξής τηρώντας τις παρούσες συστάσεις της κυβέρνησης και των υγειονομικών αρχών που εφαρμόζονται σε όλη τη χώρα”, διευκρίνισε η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Daily Mail για τον βασιλικό οίκο Ρεμπέκα ‘Ινγκλις στον λογαριασμό της στο Twitter. Η καραντίνα διήρκησε επτά ημέρες για τον Κάρολο. Όσο για τη σύζυγό του Καμίλα, θα παραμείνει σε καραντίνα έως το τέλος της εβδομάδας, παρότι το τεστ για τον κορονοϊό στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό.

“Ο πρίγκιπας θα συνεχίσει να συγκαλεί συνεδριάσεις και να ασκεί τα καθήκοντά του, ακολουθώντας τις συστάσεις της κυβέρνησης και των γιατρών”, έγραψε η δημοσιογράφος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ