Κορονοϊός: Αλαλούμ με τις επιταγές που μπορούν να εξοφληθούν

Μεγάλα προβλήματα προκαλεί από χθες στις επιχειρήσεις ο τρόπος εφαρμογής της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που αφορά στις επιταγές των εταιρειών (εκδοτών) που υπάγονται στους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που πλήττονται από την κρίση του κορoνοϊού.

Οι τράπεζες, για να είναι νομικά κατοχυρωμένες, επιστρέφουν όλες τις επιταγές των συγκεκριμένων επιχειρήσεων και δεν τις εισπράττουν, ανεξαρτήτως του εάν οι εταιρείες αυτές διαθέτουν επαρκές υπόλοιπο, αλλά και ανεξαρτήτως της βούλησης των εκδοτών των επιταγών.

Αυτό έχει ως άμεσο αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστιο πρόβλημα στη διαχείριση των επιταγών και να «παγώνει» κάθε εμπορική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των επιχειρήσεων, η ΠΝΠ εφαρμόζεται στρεβλά και απαιτείται διευκρινιστική εγκύκλιος, διότι ενώ προνοεί ότι οι εκδότες των επιταγών θα πρέπει να ενημερώνουν την τράπεζά τους εάν επιθυμούν ή όχι να υπαχθούν στην ευνοϊκή διάταξη της παράτασης των 75 ημερών, αυτό στην πράξη δεν γίνεται.

Δηλαδή, οι τράπεζες επιστρέφουν όλες τις επιταγές στις εταιρείες, με την εντολή να εμφανιστούν σε 75 ημέρες, παρότι οι μισές από αυτές μπορούν να εξοφληθούν, καθώς υπάρχει επαρκές υπόλοιπο!

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ