Κορονοϊός: Σοκ στους επιστήμονες – Θετικά ζώα στον ιό του covid-19


Θετική βρέθηκε σύμφωνα με το independent μια τίγρης 4 ετών σε ζωολογικό κήπο της Νέας Υόρκης. Σοκαρισμένοι οι επιστήμονες για τη νέα εξέλιξη του ιού

Μια 4χρονη τίγρης στο ζωολογικό κήπο του Bronx της Νέας Υόρκης βρέθηκε θετική στον κοροναϊό. Πιθανώς είναι το πρώτο κρούσμα που αφορά ζώο στις ΗΠΑ.

Η “Nadia” και άλλες έξι τίγρεις, είχαν συμπτώματα ξηρού βήχα και πιστεύεται ότι έχουν μολυνθεί από ασυμπτωματικό υπάλληλο του προσωπικού του ζωολογικού κήπου.

Η θετική τίγρης και τα υπόλοιπα ζώα βρίσκονται υπό στενή κτηνιατρική παρακολούθηση.

Η Nadia και η αδελφή της Azul, μαζί με δύο άλλες τίγρεις και τρία λιοντάρια, αντιμετωπίζουν συμπτώματα Covid-19 , σύμφωνα με την Society Wildlife Conservation Society. Ο οργανισμός λέει ότι η δοκιμή επιβεβαιώθηκε από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του USDA.

Εκτός από τη μείωση της όρεξης, τα ζώα δεν εμφανίζουν κάποιο άλλο σύμπτωμα, ανέφερε η οργάνωση σε δήλωσή της. “Δεν είναι γνωστό πώς θα αναπτυχθεί αυτή η ασθένεια σε τίγρεις, διότι διαφορετικά είδη μπορούν να αντιδράσουν διαφορετικά σε νέους ιούς, αλλά θα συνεχίσουμε να τα παρακολουθούμε στενά”.

Η τίγρης άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα συμπτώματα στις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με το USDA.

Οι αξιωματούχοι του USDA και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων “παρακολουθούν την κατάσταση και εργάζονται για να στηρίξουν το κράτος και τα τοπικά τμήματα υγείας και τους κρατικούς υπαλλήλους για την υγεία των ζώων”, ανέφερε η υπηρεσία σε δήλωση. “Οι κρατικοί υπεύθυνοι για τα ζώα και τη δημόσια υγεία θα αναλάβουν το προβάδισμα για να αποφασίσουν εάν τα ζώα, είτε σε αυτόν τον ζωολογικό κήπο είτε σε άλλες περιοχές, θα πρέπει να εξεταστούν για κορονοϊό”.

Ο οργανισμός συνέστησε σε όσους αντιμετωπίζουν συμπτώματα Covid-19 να «περιορίσουν την επαφή με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένων των κατοικίδιων ζώων, κατά τη διάρκεια της ασθένειάς τους, όπως θα συνέβαιναν και με τους ανθρώπους».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ