Κορονοϊός: Τρόμος στη Νότια Κορέα – 51 ασθενείς βρέθηκαν ξανά θετικοί στον ιό


Συνολικά 51 άνθρωποι που είχαν νοσήσει και στο παρελθόν στη Νότια Κορέα βρέθηκαν θετικοί και και πάλι στον κορονοϊό, εγείροντας φόβους ότι ο ιός ενδέχεται να ενεργοποιείται εκ νέου.

Επιστήμονες του κορεατικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών υποστηρίζει ότι ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, ενώ δεν θεωρούν πιθανό να προσβλήθηκαν ξανά, όπως μεταδίδει το xinhuanet.

Οι ασθενείς προέρχονται από την πόλη Daegu και τη γύρω περιοχή και τέθηκαν σε καραντίνα όταν διαγνώστηκαν με τον ιό. Λίγες ημέρες μετά όταν έληξε η καραντίνα, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί ξανά στον ιό.

Εν τω μεταξύ, ο Kim Tae-kyung, λοιμωξιολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Soonchunhyang, δήλωσε: «Ασθενείς που βγήκαν ξανά θετικοί είναι άνθρωποι στους οποίους ο ιός επανενεργοποιήθηκε ή που υπέστησαν υποτροπή».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ειδικοί, υποστηρίζουν ότι ένας ασθενής που ήταν θετικός στον COVID-19 θεωρείται υγιής μετά την εμφάνιση αρνητικών αποτελεσμάτων σε δύο τεστ που διεξάγονται με ένα κενό διάστημα 24 ωρών.

Ο αριθμός των νεκρών που θρηνεί η χώρα εξαιτίας της πανδημίας αυξήθηκε κατά τρεις στους 186, ενώ στον αντίποδα 135 άνθρωποι ανάρρωσαν, με το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί να φθάνει τους 6.598.

Η Νότια Κορέα θεωρείται πως έχει καταφέρει να θέσει την πανδημία υπό έλεγχο, τουλάχιστον προς το παρόν, με τα νέα κρούσματα να μην ξεπερνούν τα 100 εδώ και κάποιο καιρό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ