Κορονοϊός: Κεκλεισμένων των θυρών οι λειτουργίες το Πάσχα


Κορονοϊός: Αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα – Πόσοι θα επιτρέπεται να είναι σε κάθε ναό 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες με κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί εντός της ημέρας, θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Η πρόταση της ΔΙΣ προέβλεπε λειτουργία των ναών κεκλεισμένων των θυρών και με την παρουσία των ελάχιστων αναγκαίων για την τέλεση των Ακολουθιών: Ιερέα, νεωκόρο, ψάλτες, δηλαδή τεσσάρων ατόμων για τις εκκλησίες και έξι ατόμων για τους μητροπολιτικούς / καθεδρικούς ναούς. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας.

Στις εκκλησίες που είναι έδρες Μητροπόλεων και οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ή και ραδιοφωνικά θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Μητροπολίτης και οι τεχνικοί.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση έχει υπογραφεί από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και πλέον τελεί υπό την τελική έγκριση στο υπουργείο Υγείας για να υπογραφεί και από τον κ. Βασίλη Κικίλια.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ