Κορονοϊός: Ύποπτο κρούσμα στο πλοίο «Κύδων Παλάς»

Κορονοϊός: Υποπτο κρούσμα κορονοϊού εξετάζεται σε μέλος του πληρώματος του πλοίου «Κύδων Παλάς» της Minoan Lines.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι, μέλος του πληρώματος του «Κύδων Παλάς», που δραστηριοποιείται στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά-Πειραιάς, παρουσίασε ήπια συμπτώματα του κορονοϊού. Το μέλος πληρώματος βρισκόταν εκτός πλοίου από τις 2 Απριλίου.

Άμεσα ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά και σε συνέχεια της σημερινής επιθεώρησης στο πλοίο από κλιμάκιο Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά, «διαπιστώθηκε ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και προφυλάξεις από την εταιρεία και το πλήρωμα του πλοίου αναφορικά με τη πρόληψη έναντι της πανδημίας του ιού COVID – 19», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Μινωική.

Δόθηκαν επίσης, περαιτέρω οδηγίες για τη σχολαστική παρακολούθηση της υγείας του πληρώματος και επιβατών που επέβαιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες δρομολογίων και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το επίπεδο εκπαίδευσης του πληρώματος, την καθαριότητα του πλοίου σε όλους τους τομείς και την επάρκεια παροχής υλικών, απολυμαντικών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τέλος, η εταιρεία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «στις Μινωικές Γραμμές, έχοντας πάντα ως απόλυτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της υγείας των πελατών μας, των συνεργατών μας, των εργαζομένων μας και του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούνται σε στεριά και θάλασσα, αναλαμβάνουμε δράση, υιοθετούμε υπεύθυνη στάση, τηρώντας πιστά τις οδηγίες και τις επισημάνσεις του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, για την πρόληψη και υγιεινή κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 και εφαρμόζουμε με συνέπεια και αυστηρότητα, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, μία σειρά από συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ