Κορονοϊός: Παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η άδεια ειδικού σκοπού και στον ιδιωτικό τομέα


Παρατείνεται έως τις 24 Απριλίου η δυνατότητα χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στον ιδιωτικό τομέα – Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας. 

Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύτηκε ως απόρροια του άρθρου 4 της από 11.03.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, παρατείνεται η αναστολή υποχρεώσεων των εργοδοτών προς το Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, ως προς την οργάνωση του χρόνου εργασίας, έως τις 30 Απριλίου 2020.

Ειδικότερα, παρατείνεται έως το τέλος Απριλίου η αναστολή της υποχρέωσης του εργοδότη να καταχωρεί, στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κάθε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας των εργαζομένων, καθώς και την υπερεργασία και τη νόμιμη, κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπερωριακή απασχόληση, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο.

Επίσης, η χρήση της άδειας ειδικού σκοπού, η οποία θεσμοθετήθηκε ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο με την παρ. 3 του άρθρου 4 της από 11.03.2020 ΠΝΠ (Α’ 55), ως ισχύει, λαμβάνοντας υπόψη την πορεία εξέλιξης του φαινομένου, παρατείνεται μέχρι και την 24η Απριλίου 2020.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ