Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup – Σεντένο: Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία


Την αισιοδοξία πως το Eurogroup βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για ένα δίκτυ ασφαλείας που θα προστατέψει την ευρωζώνη από την κρίση του κορονοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σε δήλωση που έκανε λίγο πριν την έναρξη της τηλεδιάσκεψης τoυ Eurogroup. 

«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία», δήλωσε, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης – τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης ο πρόεδρος του Eurogroup Μάρι Σεντένο, την ώρα που η ώρα έναρξης μετετίθετο κατά ακόμη μία ώρα, για τις 20.00 ώρα Ελλάδος.

«Είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία. Έχω εμπιστοσύνη –και εξακολουθώ να πιστεύω – ότι αυτή τη φορά θα σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και θα δείξουμε το απαραίτητο πνεύμα συμβιβασμού, το οποίο είναι το θεμέλιο της Ένωσης μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.

Αυτή η δήλωση διαφέρει αρκετά από ένα tweet που είχε αναρτήσει προ μιας ώρα ο Σεντένο και στο οποίο ανέφερε τα εξής: «Εντατικές επαφές με τους άλλους υπουργούς Οικονομικών πριν την επανέναρξη του Eurogroup σήμερα το απόγευμα. Η εμπιστοσύνη των πολιτών μας εξαρτάται από εμάς. Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ