Κορονοϊός: Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναζητά βοηθό – Τι αναφέρει η προκήρυξη της θέσης

Ο γιατρός-σύμβολο της κρίσης του κορονοϊού στην χώρα μας, ζητά βοηθό!

Είναι ο άνθρωπος ο οποίος ενημερώνει την χώρα μας για την εξέλιξη του κορονοϊού και οφείλεται εν πολλοίς σε εκείνον το χαμηλό νούμερο κρουσμάτων και θανάτων στην χώρα μας.

Ο λόγος φυσικά για τον επιδημιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έχει γίνει το πρόσωπο των ημερών στην εποχή του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Σε αυτή την υγειονομική κρίση, σε παγκόσμια κλίμακα, ο Σωτήρης Τσιόδρας αναζητά βοηθό καθώς το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προκήρυξε χθες την πλήρωση 1 θέσης ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες υποστήριξης του Επιστημονικού Υπευθύνου Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Δ΄ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αττικόν» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού (COVID-19).

Το γνωστικό αντικείμενο της θέσης είναι η Παθολογία ενώ η πλήρης απασχόληση αφορά σε κλινικό, διδακτικό και ερευνητικό έργο στη Δ΄ Παθολογική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο «Αττικόν» με τη διάρκεια της σύμβασης να ορίζεται έως τις 31 Ιουλίου 2020. Ο ακαδημαϊκός υπότροφος, τον οποίο θα επιλέξει ο κ. Τσιόδρας, θα έχει την ευθύνη:

α) της παρακολούθησης σε καθημερινή βάση ασθενών της Μονάδας Λοιμώξεων και το τμήμα νοσηλείας των ασθενών με λοιμώξεις,
β) συμμετοχή σε διεθνείς πολυκεντρικές μελέτες με θέμα λοιμώξεις (καταγραφή ασθενών, μέτρηση εργαστηριακών παραμέτρων), παρακολούθηση αντιμικροβιακής αγωγής και
γ) τη διδασκαλία φοιτητών της Ιατρικής Σχολής για θέματα λοιμώξεων.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, που πρέπει να επισυνάψουν οι ενδιαφερόμενοι στην αίτησή τους, είναι,
α)πτυχίο Ιατρικής Σχολής,
β)άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος,
γ)ειδικότητα Παθολογία. «Ο υποψήφιος πρέπει να έχει Ειδικότητα Παθολογίας με ειδικό ενδιαφέρον στις Λοιμώξεις και ειδικότερα στις Ειδικές Λοιμώξεις, γεγονός που αποδεικνύεται από το βιογραφικό του και την προϋπηρεσία σε Μονάδα Λοιμώξεων».
δ) σύντομο βιογραφικό σημείωμα (Μέχρι 5 σελίδες)

Η υποβολή των αιτήσεων και των συνυποβαλλόμενων δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 13 Απριλίου 2020 και ώρα 15:00 αποκλειστικά ηλεκτρονικά, και συγκεκριμένα μέσω αποστολής μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email protocol@elke.uoa.gr με κοινοποίηση στο email του Επιστημονικού Υπευθύνου:tsiodras@med.uoa.gr.

Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει ο ίδιος ο Σωτήρης Τσιόδρας και θα υποβάλλει εισήγηση με τον πίνακα κατάταξης των υποψηφίων προς το Ειδικό Επταμελές Όργανο της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, την οποία παράλληλα θα κοινοποιήσει προς το διευθυντή της Κλινικής. Κατά του πίνακα κατάταξης δύναται να ασκηθεί ένσταση εντός 1 μέρας, με την άπρακτη πάροδο της οποίας, ο πίνακας κατάταξης οριστικοποιείται.

Η θέση του βοηθού του κ. Τσιόδρα είναι μία από τις συνολικά 8 θέσεις ακαδημαϊκών υποτρόφων, που προκηρύχθηκαν χθες, για την ενίσχυση της στελέχωσης Πανεπιστημιακών Κλινικών και Εργαστηρίων της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κορονοϊού. Οι υπόλοιπες αφορούν στην υποστήριξη του έργου των καθηγητών Λοιμωξιολογίας Νίκου Σύψα και Βαγγέλη Γιαμαρέλου, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Αναστασίας Αντωνιάδου και μία θέση ακαδημαϊκού υποτρόφου για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής με διευθύντρια την καθηγήτρια Παγώνα Λάγιου.

Επιπλέον, 3 θέσεις για την ενίσχυση: α) της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής – Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Σωτηρία) με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Νικόλαο Κουλούρη, β) της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Ευαγγελισμός) με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Σπύρο Ζακυνθινό, και γ) της Β’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας (Νοσοκομείο Αττικόν), με επιστημονικό υπεύθυνο τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής, Απόστολο Αρμαγανίδη.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ