Κορονοϊός: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ στην Ευρώπη συγχαίρει τον Κικίλια για την αντίδραση της Ελλάδας

Τα εύσημα στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και στους συνεργάτες του, απένειμε, μέσω Twitter, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλούγκε

Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Υγείας στο πρακτορείο Reuters, στην οποία δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είδε νωρίς τον επερχόμενο κίνδυνο της κρίσης της Δημόσιας Υγείας και έλαβε έγκαιρα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνοντας υπόψη πρώτα και πάνω απ’ όλα τις ζωές των Ελλήνων και την αξία της ανθρώπινης ζωής, έναντι της οικονομίας.


Στο μεταξύ το πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται και αυτό με εγκωμιαστικά σχόλια για την Ελλάδα όσον αφορά στον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας. «Η πανδημία του Covid-19 έχει αφήσει έκθετες «φτωχές» ηγεσίες και διακυβερνήσεις παγκοσμίως. Από την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, οι πολιτικοί περίμεναν πάρα πολύ καιρό πριν πάρουν τα δραστικά μέτρα που απαιτούνται για την προστασία των πολιτών τους», γράφει χαρακτηριστικά.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Bloomberg Φερντινάντο Τζουλιάνο, αποτελεί μια αξιοσημείωτη -και ίσως εκπληκτική- εξαίρεση σε αυτή την τάση.

Κικίλιας: Κρίσιμος μήνας ο Απρίλιος – Η άρση των μέτρων θα είναι σταδιακή

Την πεποίθηση ότι τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά και ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για τον κορονοϊό στη χώρα μας, εκφράζει σε συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στη εφημερίδα Real News τόνισε πως «πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτές οι δύσκολες ημέρες που όλοι πιεζόμαστε, που δεν έχουμε πολλές επιλογές για εκτόνωση, για διασκέδαση, και που δοκιμάζονται η αντοχή μας και η υπομονή μας, αυτές οι δύσκολες μέρες είναι που θα κρίνουν τη μάχη», τονίζοντας πως τώρα γίνεται ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Όπως εξηγεί, «σε κάθε περίπτωση, κάτι τέτοιο, δε μπορεί να γίνει πριν τις ‪27 Απριλίου». «”Δεν είναι άνοιξη φέτος αυτή”, αλλά αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για ένα ανθρώπινο, όσο γίνεται, καλοκαίρι».

Τα μέτρα απεγκλωβισμού θα καθοριστούν από το βαθμό στον οποίο θα μπορέσουμε να προστατέψουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και κυρίως τους ηλικιωμένους, επισημαίνει και παραπέμπει για ακόμη μια φορά στην ομάδα των 28 κορυφαίων λοιμωξιολόγων, ειδικών επιστημόνων, στατιστικολόγων, που συνεδριάζει καθημερινά μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Αναλύουν και σταθμίζουν τα δεδομένα της επιδημιολογικής καμπύλης. Τα μέτρα θα αίρονται σταδιακά. Ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας. Κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Σημασία έχει να καταλάβουμε όλοι, ότι τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται απαρέγκλιτα. Τα μέτρα τήρησης της υγιεινής ήρθαν για να αποτελέσουν κανονικότητα στις συνήθειές μας. Μη ξεχνάτε, πως, ακόμα και όταν επέλθει η πλήρης άρση των μέτρων, το υπουργείο Υγείας θα συνεχίζει να βρίσκεται σε κατάσταση διαρκούς εγρήγορσης: με ιχνηλατήσεις, τεστ και συνεχή ενημέρωση των πολιτών» καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ