“Διαθέτουμε αποτελεσματικό φάρμακο” του Κώστα Χρονόπουλου


Βιώνουμε δύσκολες, περίεργες καταστάσεις, όχι μόνον εξαιτίας του κορωνοιού, αλλά και της δυσπερίγραπτης ανθρώπινης συμπεριφοράς/αντίδρασης απέναντί του.

του Κώστα Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Αγωνιούμε όλοι μας- παγκοσμίως- για το πότε θα βρεθεί το κατάλληλο εμβόλιο και , φυσικά, το φάρμακο αντιμετώπισης/εξουδετέρωσής του. Απαιτείται καρτερία και τήρηση των μέτρων που η πολιτεία και οι ειδικοί επιστήμονες προτείνουν. Παρατηρείται, δυστυχώς, μια αδικαιολόγητη ελαφρότητα ως προς την συμμόρφωση μερίδας του πληθυσμού.

Αρκετοί άνθρωποι, στις διαφορετικές χώρες οι οποίες έχουν προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, δεν εννοούν τα προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν την καθημερινότητα τους, τις συνήθειες τους. 

Όταν ο καιρός το επιτρέπει, γεμίζουν τα πάρκα, τις παραλίες κ.ο.κ.

Αδιαφορούν για τους κινδύνους από το συγχρωτισμό /συνωστισμό. 

Αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά τους είναι ανεπίτρεπτη και ρίχνει νερό στο μύλο του κορωνοιού. 

Το τραγελαφικό είναι πως και αυτή η μερίδα των συνανθρώπων μας ανησυχεί, άγχεται και ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί (όπως άλλωστε και όλοι οι υπόλοιποι) για το πότε θα βρεθεί το αντι-κορωνοικό φάρμακο. 

Το να αγωνιούμε εμείς που σεβόμαστε και τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται, το αντιλαμβάνομαι. Αναζητείται επειγόντως το φάρμακο!

Όμως εκείνοι, οι οποίοι προκλητικά αδιαφορούν, που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα τι παριστάνουν, όταν -δήθεν – αναζητούν ή προσεύχονται να βρεθεί το φάρμακο; 

Μα, το βασικό κύριο φάρμακο το διαθέτουν – όπως και όλοι εμείς – αλλά αρνούνται πεισματικά να το χρησιμοποιήσουν. 

Πρέπει -επιτέλους- να σοβαρευτούν. Το πρώτο καλύτερο, λυσιτελέστερο φάρμακο για τον κορωνοιό είναι ο εγκλεισμός στο σπίτι και η αποφυγή συγχρωτισμού!

Ακόμη και όταν βρεθεί το φαρμακευτικό σκεύασμα, η εκ των ων ουκ άνευ αντιμετώπιση θα είναι -και πάλι – τα γνωστά μέτρα (έστω σε ηπιότερη μορφή).

Είναι τάχα τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό κάτι τόσο απλό, αυτονόητο, ανθρωποσωτήριο; 

Είδαμε το που οδήγησαν γελοίοι υπευθυνοανεύθυνοι ηγέτες χωρών που είτε άργησαν να πάρουν μέτρα ή έδειξαν εμπιστοσύνη (οι μπουνταλάδες) στο… άτρωτο /απρόσβλητο γονιδίωμα /DNA του λάου τους.

ΥΓ: Οι ανόητοι, αμετανόητοι και εγκληματικά αδιάφοροι, οι αποκομμένοι από την ζοφερή πραγματικότητα, οφείλουν να συνέλθουν. Να αλλάξουν ρότα/συμπεριφορά. 

Αν δεν το πράξουν θα πρέπει να στιγματιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Δεν θα είναι υπερβολή αν ισχυριστεί κανείς  πως είναι περισσότερο επικίνδυνοι και από τον ίδιο τον θανατηφόρο ιό!…


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ