Κορονοϊός – Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των νικητών: Τι λένε όσοι κέρδισαν την μάχη με τον Covid-19


Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι πάλεψαν με τον φονικό ιό και κατάφεραν να τον νικήσουν, παρά την αύξηση των θυμάτων που καταγραφόταν παράλληλα

Στο «φως» της δημοσιότητας έρχονται μαρτυρίες ανθρώπων οι οποίοι αντιμετώπισαν τον Covid-19, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN TV.

Για αρκετές ημέρες έδωσαν τον δικό τους αγώνα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και στα 86 τους χρόνια βγήκαν νικητές. Το ζευγάρι ηλικιωμένων από τη Δαμασκηνιά, το πρώτο χωριό που τέθηκε σε καραντίνα στην Ελλάδα, πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και μαζί μια δεύτερη ευκαιρία για ζωή. «Είναι υπερήλικες, ήταν μια δύσκολη κατάσταση, η πνευμονία ήταν βαριά, τελικά οι γιατροί κατάφεραν και ανέστρεψαν την κατάστασή τους», αναφέρει ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού, Γιώργος Μπουκώνης, για να στείλει το ευχαριστώ στους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τους ήρωες της καθημερινότητας, που παλεύουν για να κρατήσουν στη ζωή όσους νοσούν.

Παράλληλα για τη μάχη που έδωσε επί 19 ημέρες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μίλησε o Σπύρος Μάμαλης. «Ηταν κάτι πρωτόγνωρο. Εύχομαι να μην το ζήσει κανείς, περάσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο νοσοκομείο, καταστάσεις που μας φόβισαν πολλές φορές. Φοβήθηκα και για τη ζωή μου και για την οικογένειά μου που σκεφτόμουν συνεχώς», αναφέρει ο ίδιος.

Τις μέρες που έζησε απομονωμένη στο νοσοκομείο περιγράφει και η επιχειρηματίας, Ρένα Μπαγορδάκη. Ηταν η πρώτη ασθενής με κορονοϊό στο νομό Λασιθίου που έδωσε τη δική της μάχη και νίκησε. «Φοβόμασταν, δεν το έβαζα κάτω, έπρεπε να φανώ δυνατή», είναι μόνο μερικά από τα όσα πέρασε και δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Επειτα από 14 ημέρες νοσηλείας στα νοσοκομεία Καστοριάς και Παπανικολάου στο σπίτι του επέστρεψε και ένας 58χρονος. «Ενιωθα φόβο και ανασφάλεια γιατί δεν ήξερα πώς και αν θα ξημερώσει η επόμενη μέρα. Μείνετε στο σπίτι σας, είναι επιτακτική αυτή η ανάγκη», λέει στο OPEN.

Νικητής βγήκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Κέλλας, ο οποίος αν και αρχικά δεν είχε συμπτώματα μέσα σε λίγες μέρες ανέβασε υψηλό πυρετό, έκανε πνευμονία και νοσηλεύτηκε σε θάλαμο υψηλής πίεσης. «Επειδή ο ιός αυτός είναι πολύ ύπουλος και απειλητικός και δεν αξίζει κανένας, ούτε ο χειρότερος εχθρός μας να τον περάσει, πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για να είμαστε αύριο όλοι μαζί», αναφέρει.

Δείτε το ρεπορτάζ του OPEN TV:

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ