Κορονοϊός – Πρωθυπουργός Σουηδίας: Είναι προφανές ότι δεν κάναμε αρκετά


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η Σουηδία, σε αντίθεση με τα άλλα κράτη της Ευρώπης, δεν υπάκουσε στα αυστηρά μέτρα προστασίας για την μείωση της εξάπλωσης του ιού στον πληθυσμό.

Χαρακτηριστική εικόνα της χώρας ήταν τα ανοιχτά καφέ και εστιατόρια, όπως επίσης και τα σχολεία. Και παρόλο που η κυβέρνηση ζήτησε την αποφυγή των μη απαραίτητων ταξιδιών, οι Σουηδοί συνέχιζαν κανονικά την ζωή τους. Ωστόσο υπήρχαν πολλοί που θεώρησαν πως τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν ελλιπή, με αποτέλεσμα τώρα οι ειδικοί να προειδοποιούν πως μπορεί να υπάρξουν χιλιάδες νεκροί.

Πρωθυπουργός: Είναι προφανές ότι δεν κάναμε αρκετά

Και τώρα, ο πρωθυπουργός της χώρας, Στέφαν Λόφβεν, παραδέχεται ότι η Σουηδία δεν ήταν καλά προετοιμασμένη για την πανδημία του κορονοϊού και πως «είναι προφανές ότι η χώρα δεν έχει κάνει αρκετά». Μιλώντας στον σουηδικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα SVT, τόνισε πως πλέον τα εστιατόρια που δεν παρακολουθούν την κοινωνική αποστασιοποίηση θα πρέπει να κλείσουν.

Να σημειωθεί πως στην Σουηδία 870 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από κορωνοϊό – πολύ περισσότεροι από την γειτονική Δανία (247) που ετοιμάζεται να άρει κάποια περιοριστικά μέτρα, αλλά και την Νορβηγία (113), από την έναρξη του lockdown στις αρχές Μαρτίου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προσοχή – Το ύπουλο σύμπτωμα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Κορονοϊός: Ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν μέχρι τις 27 Απριλίου

Κορονοϊός: Αυτές οι περιοχές της Ελλάδας δεν έχουν «μολυνθεί» – Ποιες προστέθηκαν στη λίστα

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ