Κορονοϊός: Δύο ακόμα νεκροί στην Ελλάδα – Πέντε τις τελευταίες ώρες – 98 συνολικά τα θύματα


Τους 98 έφτασαν οι νεκροί από κορoνοϊό στη χώρα μας, καθώς μέσα σε λίγες ώρες κατέληξαν ακόμα δύο άνδρες στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το βράδυ του Σαββάτου (11/04) έχασε τη ζωή του άνδρας που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ καθώς και δυο ακόμη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, 72 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Ελλάδα το Σάββατο (11/04), με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 2.081. Από αυτά, 535 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανερχόταν σε 93, εκ των οποίων 26 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Παράλληλα, 75 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 15 έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Όπως είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, τα μέτρα τις τελευταίες ημέρες λειτουργούν και αυτή η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να αλλάξει. Τόνισε, μάλιστα, ότι είναι σημαντικό όλοι μας να κρατήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, αλλά με σεβασμό στα όσα πρέπει να εφαρμόζονται. «Η ελπιδοφόρα πορεία δεν πρέπει να σταματήσει, είναι νίκη όλων μας» τόνισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ