Κορονοϊός- Αγωνία στη Νέα Μάκρη: Σε καραντίνα γηροκομείο όπου επιβεβαιώθηκε κρούσμα


Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε ηλικιωμένο άτομο που ζει σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.

Σε καραντίνα έχει τεθεί από το βράδυ της Κυριακής (12/04) οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορονοϊού, μετά από τον έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Ένα από τα πιο ευάλωτα πεδία, είναι αυτό των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), γι’ αυτό και οι Αρχές τέθηκαν άμεσα σε συναγερμό.

Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι από τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, διακομίστηκαν αργά χθες το βράδυ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», καθώς είχαν εκδηλώσει ύποπτα συμπτώματα λοίμωξης Covid-19 ενώ η Μονάδα τέθηκε σε καραντίνα λόγω του υψηλού επιδημιολογικού φορτίου που βρέθηκε.

Η συγκεκριμένη Μονάδα, φιλοξενεί δεκάδες ηλικιωμένους και βρέθηκε στο μικροσκόπιο μετά τον εντοπισμό εργαζόμενου ο οποίος έχει προσβληθεί από κορονοϊό. Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) διενήργησε την Κυριακή ελέγχους σε 122 άτομα, ηλικιωμένους και προσωπικό. Παράλληλα, στη Μονάδα μετέβησαν χθες βράδυ ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

%CE%9C%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%9F%CE%94%CE%A5-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CE%B5-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF.jpg
Εικόνα από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο.

Η ανακοίνωση της ΓΓΠΠ

Όπως αναφέρει, η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ.

Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από το βράδυ της Κυριακής σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Μετά τον έλεγχο, εδόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ